Historisk når Florø sitt J16-lag kvalifiserte seg til Bring-serien

Denne helgen var det ekstra kvalifiseringsrunde til Bring-serien og gruppe nr 8 med Viking TIF, Dale og Florø som møttes i Fjalerhallen i Dale. To lokale lag mot et «Bergenslag» der kun vinneren ville gå videre til Bring-serien, så her var det vinn eller forsvinn. Dessverre var Kjell Hovland syk så Dia Midjord overtok som kampleder på kort varsel.

Første kampen

Første kampen var mellom Viking TIF og Dale. Det ble en jevn kamp der Dale ledet 9-7 til pause. Men etter pause, og spesielt de 10 første minuttene, hadde Viking TIF en god periode som de fløt på i resten av omgangen og vant med knappest mulig margin 18-17.

Andre kampen

Andre kampen var mellom Florø og Viking TIF. Lagene fulgte hverandre de ca 10 første minuttene, men så drog Florø ifra og kunne gå til pause med ledelse 13 – 6. Men pausen må ha gjort Viking TIF godt for halvveis i andre omgang var ledelsen krympet til 19-16, skulle det likevel ikke gå veien?

Men Florø demmet opp for Viking presset og da dommeren blåste for full tid hadde Florø vunnet 23 – 20. Kathrine Marie Hovden fra Florø ble kåret til kampens beste spiller.

Siste og avgjørende kamp

Den siste og avgjørende kampen var mellom Florø og Dale. To lag som har fulgt hverandre tett i mange år og de siste med Dale et hakk foran Florø.

Florø ville gå videre om Dale kun vant med 1 mål, ble det fler mål ville Dale gå videre. Kampen var lenge veldig jevn, men Dale hadde etter halvspilt første omgang en tomålsledelse. Lagene gikk dog til pause på stillingen 12 – 12.

Men Dia som var kampleder hadde et ekstra kort i ermet i andre omgang som het Ine Steindal Solheim-Olsen. Hun kom inn med friske bein og et kald hode og bidrog med sine spillemål og straffer til at Florø sakte men sikkert økte ledelsen. Da dommerne blåste for kampslutt hadde Florø vunnet med 24 – 17 og jubelen stod i taket. Ine Steindal Solheim-Olsen fra Florø ble kåret til kampens beste.

Kjell Hovland som måtte følge kampen fra sykesenga og via SolidSport var veldig stolt over alle jentene men ville likevel trekke frem Leah Sisi Sinclair Aukland sine gode jobb i begge kampene.

Første jentelag i Bring-serien.

Dette er første gang Florø SK Handball har kvalifisert seg til Bring-serien med et jentelag, så dette er historisk. Det har vært et mål for Kjell Hovland, trenerne, jentene og klubben i mange år og endelig lykkes vi. Men laget hadde nok ikke lykkes uten den årelange konkurransen med Dale, Jonny Pedersen og deres J2005-lag. Det var tre jevngode lag som møttes i Fjalerhallen i dag. Hadde Viking TIF eller Dale spilt i en annen gruppe kunne nok begge gått videre.

Gratulerer til jentene

Gratulerer til jentene, trenerne og foreldre. Klubben har nådd en ny milepæl og kvalifisert seg til Bring-serien for jenter for første gang. Hardt, målrettet og langvarig trening har gjord at dere nå er kvalifisert for den landsdekkende Bring-serien. Bravo Zulu (Job Well Done) til dere alle og vi gleder oss allerede til fortsettelsen.

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball

Foto: Nina Kråkenes