Flott deltakelse fra Florø på RUM samling for gutter i Fjalerhallen i Dale torsdags kveld.

NHF Region Vest ved spillerutvikler og ansvarlig for det Regionale Utviklingsmiljøet (RUM) i Sogn og Fjordane Ulrik Risberg ledet både gruppen for gutter 06-07 og gutter 04-05.

RUM er et tiltak for de beste spillerne i Sogn og Fjordane og i Sunnhordland. Deltagelse på RUM kan føre til uttak på andre regionale tiltak som spisset gruppe, bylag og regionslag.

På gutter 06- og 07-gruppen deltok Adrian Reksten (06) Noah Leander Nybø Trædal (06) Stian Vike (07) og Sander Igland Guddal (07)

Der fikk de vist seg frem sammen med 5 andre gutter fra Dale, 11 fra Førde og 11 fra Gloppen; totalt 31 spillere. Dette må ses på som en første samling/evaluering, for rammene er 20 deltakere så neste gang blir det hardere kamp om plassene.

På gutter 04- og 05-gruppen deltok Sander Vike (04) og Rasmus Svarstad (04)

Der fikk de vist seg frem sammen med 8 andre gutter fra Dale og 7 fra Gloppen totalt; 17 spillere. Det var 8 gutter fra 05 på samlingen men dessverre ingen fra Florø, det skal vi søke å gjøre noe med.

Ulrik Risberg har følgende arbeidsområde: Bylag 15 år, Regionale Landslagsmiljøer LM04, LM06, LK04, LK06, Landsdelssamling 17 år, målvaktstrener Tertnes Toppidrettsgymnas, Trenerressurs SPU 12 – 14 år, Trenerressurs Lerøy-tiltak og RUMansvarlig-utvikler-trener i Sogn og Fjordane og Sunnhordaland.

Påmelding & uttak gjøres av RUM-trener i samråd med klubbtrenere og NHF Region Vest som bestemmer hvem som skal delta på de ulike samlingene.

Utvikling mht spillerutvikling starter alltid i egen klubb og NHF Region kommer inn med Spillerutviklingstiltak-SPU i årsklassene 12-13 år (09-08) som danner grunnlag for RUM-samlinger for 14-17 år (07-04) denne sesongen.

Florø SK Handball skal søke å utvikle våre spillere slik at de kan konkurrerer om plasser på RUM-samlinger som igjen kan føre til uttak på andre regionale tiltak som spisset gruppe, bylag og regionslag.

Mer om NHF Region Vest sin plan for spillerutvikling kan studeres i linken vedlagt:

https://www.handball.no/regioner/region-vest/utvikling/utviklingsmiljo/

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball

Foto: John-Håvard Vike