Som handballspelar brukar man kamptrøya, shorts, sokker og handballskor (non-marking inneskor).

Når dei er 6 – 12 år så har klubben kamptrøyer som spelararne låner på kampar. Shorts, sokker og skor må dei kjøpe sjølv.

Frå 13 år kjøper spelaren sjølv trøya med namn på ryggen. Det er når dei blir 13 år man begynner med seriespel og man må og betale spelarlisens det år spelaren fyller 13 viss man skal spela kampar (fyller dei før 1. mai så må dei betale lisens før 1. januar same år. Fyller dei etter 1. mai så må dei betale lisens før 1. september det året).

Select er vår utstyrsleverendør og sponsor, så alle må spela kampar i bekledning frå Select. Når man har treningsøkter så kan man bruke andre merken.

Skor får spelaren velge sjølv. Jobbpartner har per i dag Mizuno på lager. Her er litt man kan tenke på når det gjeld skor:

Handball er ein høgintensitetssport som man kan spela både inne i en handballhall og på ein utomhusbana. Det er ein sport som gjev både kropp og sjel ein riktig treningsøkt. Det er mange som elsker sporten og de bruker skor og anna utstyr som er viktige for å spela på ein høg nivå. Skorna er sannsynlegvis det viktigeste utstyret en for handballspelar. Det finst treningsskor som er laga for handballspelarar og det finst skor som er laga for andre sporter som óg kan brukast til handball. Ditt val påvirkes av kva eigenskapar du vil at skoen skal ha og kva type av bane du spelar på. Her er nokre ting du skal tenke på når du skal kjøpe handballskor:

1. Skostørrelse

Dei fleste sportskor har standardstørrelser, frå 39-49 (Euro) eller 6-16 (USA). Ofte finner man riktig størrelse, utfordringen kan vere kor brei skoen er. Viss din fot er breiere enn vanleg, eller om fotbuen er redusert, kanskje man må ha ein breiere sko. Standard bredd for men er “D” og for kvinner “B”. Bredden på skoen står oftest berre på skoen viss den ikkje er standard. Skobredd for menn går frå B til 4E og for kvinner frå 2A til 2E. Vil man som man ha ein smalere sko, kan man bruke ein damesko og damer kan bruke skor for menn viss dei ynskjer ein breiere sko.

Dei fleste leverendører av handballskor har standardbredd på skoene, men dei som lager badminton- og volleyballskor kan ha forskjellige bredder. Yonex, Victor og ASICS sel breiere modeller som er perfekte for handball.

2. Baneflate

Handball blir spelt både på inne- og utebaner. På utebaner er det best med skor med vanlege gummisåler som forsterker raske bevegelser og på innebaner er det best med gummisåler med bra grep på glatte overflater. På utebaner kan man bruke tennisskor og på innebaner kan man bruke volleyball- eller badmintonskor.

3. Skoens vekt

Skoen må vere lett, ellers blir det vanskeleg å oppnå det raske fotarbeidet man må ha når man spelar handball. Middelvekten på skor er rundt 290 gram. Det er mindre mødesamt  å springa och hoppe når man spelar i lettere skor.

4. Pustende material

Det er viktig at skoen er konstruert og har material som lar din fot å “puste”. Mange sportskor er laga av skinn og og netting. Mengden netting på skoens overdel gjer stor forskjell på kor varm din fot er under intensive kampar.  Bra skor skal ikkje merkast når man spelar.

 

Her ser du Florø SK Handball sin klubbkolleksjon. Alt kan kjøpast/bestillast hjå Jobbpartner på Evja, tlf: 577 50 075

 

Klubbkolleksjon-2021-2022