SKOR

Skor får spelaren velge sjølv. Her er litt man kan tenke på når det gjeld skor:

Handball er ein høgintensitetssport som man kan spela både inne i en handballhall og på ein utomhusbana. Det er ein sport som gjev både kropp og sjel ein riktig treningsøkt. Det er mange som elsker sporten og dei bruker skor og anna utstyr som er viktige for å spela på ein høg nivå. Skoa er sannsynlegvis det viktigste utstyret ein for handballspelar. Det finst treningsskor som er laga for handballspelarar og det finst skor som er laga for andre sporter som òg kan brukast til handball. Ditt val påvirkes av kva eigenskapar du vil at skoen skal ha og kva type av bane du spelar på. Her er nokre ting du skal tenke på når du skal kjøpe handballskor:

1. SKOSTØRRELSE

Dei fleste sportskor har standardstørrelser, frå 39-49 (Euro) eller 6-16 (USA). Ofte finner man riktig størrelse, utfordringen kan vere kor brei skoen er. Viss din fot er breiere enn vanleg, eller om fotbuen er redusert, kanskje man må ha ein breiere sko. Standard bredd for men er «D» og for kvinner «B». Bredden på skoen står oftest berre på skoen viss den ikkje er standard. Skobredd for menn går frå B til 4E og for kvinner frå 2A til 2E. Vil man som man ha ein smalere sko, kan man bruke ein damesko og damer kan bruke skor for menn viss dei ynskjer ein breiere sko.

Dei fleste leverendørar av handballskor har standardbredd på skoa, men dei som lager badminton- og volleyballskor kan ha forskjellige bredder. Yonex, Victor og ASICS sel breiere modeller som er perfekte for handball.

2. BANEFLATE

Handball blir spelt både på inne- og utebaner. På utebaner er det best med skor med vanlege gummisåler som forsterkar raske bevegelser og på innebaner er det best med gummisåler med bra grep på glatte overflater. På utebaner kan man bruke tennisskor og på innebaner kan man bruke volleyball- eller badmintonskor.

3. SKOENS VEKT

Skoen må vere lett, ellers blir det vanskeleg å oppnå det raske fotarbeidet man må ha når man spelar handball. Middelvekten på skor er rundt 290 gram. Det er mindre mødesamt  å springa og hoppe når man spelar i lettere skor.

4. PUSTENDE MATERIAL

Det er viktig at skoen er konstruert og har material som lar din fot å «puste». Mange sportskor er laga av skinn og og netting. Mengden netting på skoens overdel gjer stor forskjell på kor varm din fot er under intensive kampar.  Bra skor skal ikkje merkast når man spelar.

Her ser du Florø SK Handball sin klubbkolleksjon. Alt kan kjøpast/bestillast hjå Jobbpartner på Evja, tlf: 577 50 075
Med atterhald om trykkfeil.