Foto: Cecilia Molander

Glada damer etter verfortjent seier.

Søndag tok Florø sitt damelag i 3. divisjon imot Fana IL2 på Florø idrettssenter. Begge lagene har hatt en svak start på sesongen og Fana IL2 kom fra et solid tap 29-17 mot Dale dagen før. Fana har lag i eliteserien og kan derfor forsterke sin Fana IL2 i 3. divisjon. Heldig både for Dale og Florø, spilte dette mot Lavik og dermed var Fana IL2 en mer jevnbyrdig motstander.
Kampen startet forsiktig
Kampen startet «forsiktig – nervøst» og begge lag strevet med å score mål. Men da Fana IL2 etter ca 7:30 gikk opp til 2-1 synes det å tenne Florø sine damer for fullt. Da Fana IL2 tok sin første «time out» etter ca 18 min, ledet Florø 9-4 og pulsen hadde senket seg både på tribunen og på benken.
Florø fester grepet 
Ine Hovland Orre fikk sin debut på seniornivå først i dag, pga lengre tids skade. Etter drøye 20 min fikk hun sitt første mål og prikket inn tre til før dommeren blåste for halv tid og Florø kunne gå til pause med ledelse 17-8.
Seieren var aldri truet.
I andre omgang fortsatte Florø å holde Fana IL2 i et solid grep og økte ledelsen gjennom hele omgangen. Dia rullerte godt på laget så samtlige fikk vist seg frem på en god måte. Inn i mål kom også keeper og humørsprederen Helene Sudmann Kvellestad og kunne notere seg for noen flotte redninger slik at hun fikk en redningsprosent på 100%. Men Fana IL2 gav aldri opp og gav Florø en god motstand helt til dommeren blåste for full tid på og det stod 31-17 på tavla.
Debutant og toppscorer.
Thea Heimtun og Marie Sivertsen noterte seg for 5 scoringer og Hanna Bergkvam Østrem for 6, men det var debutanten Ine Hovland Orre som ble dagens toppscorer med 7 scoringer.
Det var en glad gjeng som takket publikum
Det har vært mye skade og stang ut for damelaget så dette var en etterlengtet seier. At håndballinteressen er stor viser det solide og lojale publikummet som møter opp og støtter laget. I dag fikk de se et lag som ville vinne og gjorde det, selv om en fremdeles hadde spillere ute med sykdom, skade mm.
Det var en etterlengtet og fortjent seier for en glad gjeng som takket publikum etter kampen.

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball
Foto: Morten Mortensen
Alle bilete er beskytta av opphavsrett