Foto: Cecilia Molander

Mye positivt på herresiden

Herrene til Florø gikk på to tøffe tap i helgen, først mot BSI fredag 40-22 og så mot BI søndag 33-19.
Laget har kun kapret 2 poeng på de syv første kampene og ligger foreløpig på nedrykksplass sammen med naboene fra Eid og Gloppen rett over streker.
 
Den krevende sesongstarten
Før sesongen så det mørkt ut for laget mht spillerstall som før Covid-19 slo til hadde hevdet seg rimelig godt i 3 div to år på rad. Men Covid-19 og spillere som reiser bort ifm studier eller jobb mm har gjort denne sesongstarten mer krevende. På de to første bortekampene i Bergen drog en uten spillere på benken, langt fra det ideelle.
Grunnen til at en i det hele tatt kunne stille lag var at Daniel Kvidal hadde meldt overgang fra Sotra der han hadde spilt 2 div for dem de siste sesongene. Videre at Patrick Manas Fredriksen hadde meldt overgang fra Dale. 


Hva er så positivt
Det er selvsagt positivt at spillere utenfra ser på Florø sitt herrelag med Dia Midjord som trener som et lag og en klubb de ønsker å spille for. Videre er det positivt at noen «eldre» spillere som Tarjei Jensen Årberg, Roger Knutsen Nordal og Øivind Andre Svardal Ullaland finner tilbake til klubben etter en periode på skole, jobb mm. Dette igjen har ført til at flere og flere dukker opp på trening og at en i de siste kampene har kunne ha ca 12 spillere på kamprapporten. Men noen ganger passer ikke kamp opp mot jobb eller en er skadet, da er det godt å ha ildsjeler som Dag Frøyen og Bjørn Wefring som kan steppe inn ved behov.
 
G16 gruppa
G-16 gruppa til Dag Frøyen som egentlig består at 14 og 15 åringer har også vokst de siste ukene. Det gir håp om at vi fremover skal kunne fylle på med unge sultne spillere nedenfra som er villig til å kjempe seg til spilletid og fast plass på herrelaget om ikke så mange i år, men neste år.
 
Samarbeidslag med Dale 
Florø  har et samarbeidslag med Dale i Juniorserien Gutter 17-20. Dette laget som er ledet av Jonny Pedersen har også kvalifisert seg til den landsdekkende J18 -Lerøyserien som må anses som meget imponerende. Så langt er det Sander Vike, Rasmus Svarstad og Patrick Manas Fredriksen som spiller på disse to lagene som i hovedsak består av spillere fra Dale, Gloppen og Florø. 
 
Mange har fått prøvd seg
Hele 16 spillere har fått spilletid på herrelaget i 3 divisjon så langt og 13 av disse har satt seg på scoringslista. Den yngste er 16 åringen Gard-Elias Bredesen Brandsøy som har tatt nivået fint men som akkurat nå har stått over noen kamper pga skade.
 
Regelmessig oppmøte på trening er fokus fremover
Selv om vi teknisk sett har flere og flere på trening og kamp så gjenstår det enkle; regelmessig oppmøte på trening. Dette sammen med å ytterligere kunne styrke laget vil være hovedfokus fremover. Vi har noen jokere i kikkerten som vi tror vil styrke laget og gradvis vil vi kunne spillere jevnere og vinne kamper.
Det er mye positivt på herresiden til tross for en svak sesongstart.


Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball
Foto: Morten Mortensen
Alle bilete er beskytta av opphavsrett.

Click here to add your own text