Når et nyopprykket 3 div lag får Tertnes Elite i 2 runde i NM så er i utgangspunktet utfallet gitt. Men «damene» og klubben tok det som en utfordring og bestemte seg for å benytte muligheten for at mange spillere fikk vist seg frem og at klubben fikk vist at vi er god på å lage en god ramme rundt kampen.


Og det kunne ikke vært bedre med mye publikum, innpåmarsj med maskotter, flott speakertjeneste og musikk, flinke folk i sekretariatet, god dømming, flott streaming, god mat i kiosk, utlodding av ørret, Firdaposten dekket, C tok flotte bilder, jury for bestemannspremie, utdeling av bestemannspremier, utdeling avVestkyst Cup t-skjorter og mye mye mer.


Tertnes sine spillere, trenere, oppmenn og støttespillere var en blid gjeng som tok kampen på alvor og gav oss alle en oppvisning i god håndball, god kampledelse og fair play.
Kampen startet litt usikkert for begge lag der godt forsvar og keeperspill gjorde at Tertnes ikke fikk den luka de kanskje forventet. Da Marte Søvik puttet det første Florø målet etter en Florø «time out» på stillingen 4-1 til Tertnes våknet publikum. Etter en god periode etter 13-14 min hadde både Mari Hestenes og Selma satt seg på scoringsliste og det stod 6-3 til Tertnes, kunne det skje et mirakel? Men Tertnes tok seg sammen skrudde opp tempoet og puttet mål etter mål til det stod 25-4 til pause, ingen var lenger i tvil om hvem som var det beste laget.


Andre omgangs startet slik første sluttet og Tertnes viste at de var aggressive, raske, ballsikre, tette bak, utnyttet Florø sine feil og malte på. Men etter ca 8 min fikk Florø og Stine Madsen sitt første mål og det stod 32-5. Tertnes presset videre, men nå fra nå av klarte Florø å putte noen mål selv med Selma Førde, Elise Andersen og Kristine Orheim slik at andre omgang faktisk endte noe bedre enn første med 20-6 til Tertnes.
Men det var aldri tvil Tertnes Elite var det suverent beste laget og vant trygt 45-10. Tertnes sin trener Tore Johannesen som også er knyttet til landslaget med oppgaver knyttet til video og analyse var svært fornøyd både med arrangementet og egne spillere sin innsats. Florø fikk ingenting gratis av Tertnes for de tok denne kampen på fullt alvor og hadde stor press på egne spillere for å levere.


En fullsatt tribune fikk en oppvisning fra Tertnes, men samtidig fikk jentene vist at det er mulig å spille godt forsvar og putte noen mål på et eliteserielag som spiller meget godt.
En meget kompetent jury ledet av Bjørn Wefring som også hadde deltakere fra Tertnes utpekte følgende som banens beste på hver lag:
  • Tertnes Elite: Nr 9 Madeleine Hilby.
  • Florø 3 Div: Nr 25 Helene Sudmann vår eminente keeper.
Begge fikk ørret fra Svanøy Havbruk som er røkt på Svanøy Røykeri, samt bestemanns t-skjorte fra SKAAR AS.
Tusen takk til publikum som stilte opp, fulgte kampen og gav dem en fantastisk ramme. En spesielt takk til alle andre som har jobbet meget godt med store og små ting både før, under og etter kampen for å sikre at dette ble et godt arrangement. Og sist og ikke minst en takk til spillere og trenere som viste at Florø sitt damelag har noe på gang og vil levere godt spill fremover.
Og for ikke å glemme bildene fra Cecilia Molander, de sier mer enn 1000 ord, tusen takk.


Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball