Damene til Florø måtte slite mot Syril i dag.

Søndag var det duket for «dobbeltkamp» mot Syril i 4. divisjon Kvinner 02, først mot Florø 3 og deretter Florø 2 på Florø Idrettssenter.

Syril, som har en sterkt og stolt håndballtradisjon, kom til Florø med kun 8 unge spillere denne gangen. Dette vitner om at de klarer å opprettholde et seniorlag som ikke er en selvfølge for alle klubbene i vårt fylke.

Første kamp startet meget godt for Florø 3 og etter drøye 6 min ledet Florø 5 – 1. Men nå kom Syril mer med i kampen med godt spill slik at stillingen var 8 – 4 etter ca. 13 min.

Resten av omgangen «kontrollerte» Florø 3, men Syril slapp ikke taket så da dommeren blåste til pause var stillingen 15 – 10 til Florø 3.

Da andre omgang startet viste deg seg at Syril hadde satt frimerke på Florø sin playmaker Weronika Kinn Breidvik og det fungerte. Videre storspilte Syril sin dyktige keeper Pia Hickmann slik at det ble langt vanskeligere å score, dette førte til at kampen ble meget jevn.

På stillingen 23-19 etter 22:35 tok Syril «Time-out», nå skulle avslutningen av kampen planlegges.

Den siste perioden bølget kampen frem og tilbake med sjanser, brente sjanser, gode redninger, utvisning og gode prestasjoner. Da Syril sin «beste spiller» Siv R Hickmann satte sin 8. scoring, og reduserte til 24 – 22 da det var drøye 3 min igjen, begynte vi å frykte at seieren skulle glippe.

Det ble bokstavelig talt kamp til siste slutt, men da Charlotte Kinn Breidvik 8 sek før slutt satte den siste scoringen ble sluttresultatet 26 – 23 og laget kunne juble fortjent.

«Det var en slitekamp» sa spillende trener Weronika Kinn Breidvik etter kampen. «Vi vinner på innsats, vilje og lagspill i dag».

Det ble en god, jevn og underholdene kamp der lagene hadde en omgang hver. Kanskje ble kampen avgjort i starten da Florø 3 kom meget godt i gang. Med seier beholder Florø 3 andre plassen på tabellen, så Florø er i siget.

Andre kampen mellom Florø 2 og Syril startet jevnere, der lagene fulgte hverandre tett uten mange mål. Kampen bar preg av at Syril bare hadde 8 spillere og Florø faktisk bare 7 pga en skade rett før kampstart. Etter drøye 12 min var stillingen 4 – 4, men nå fikk etter hvert Syril et overtak. Det beholdt til pause da de ledet 13 – 11.

Etter pause kom Florø godt i gang men fikk raskt en spiller skadet. Dette førte til at resten av kampen ble spilt med kun 6 spillere. Dette responderte Syril raskt på og tok ut en av sine spillere også slik at begge lagene spilte resten av kampen med 6 spillere. En flott gest fra Syril som absolutt lever opp til begrepet «FAIR PLAY».

Kort tid etter kunne Florø 2 gå opp i ledelse 16 – 15 etter en flott scoring av Mathilde Tonheim etter drøye 6 min, vi øynet et håp.

Florø 2 hadde minst to utfordringer: Syril hadde en meget god keeper i Pia Hickmann, som det var vanskelig å overliste og på banen regjerte Pias datter, Siv R Hickmann, som kontinuerlig prikket inn scoringer.

Kampen bølget frem og tilbake med Syril et «hestehode» foran, men etter knappe 22 min var en likt på stillingen 24 – 24, vi øynet fremdeles håpet.

Nå satte vi vår lit på en «Time-out» med en siste «peptalk» slik at en kunne dra seieren i land. Men da Syril scoret 3 raske mål fikk vi bange anelser. Selv om Florø 2 anført av Kristina Udberg gjorde en siste kraftanstrengelse ville det seg ikke. Da dommeren blåste for full tid hadde Syril vunnet 28 – 26.

Syril, med en veldig god keeper i Pia Hickmann, datteren Siv R Hickmann med hele 11 scoringer og en god kollektiv innsats hos Syril ble for krevende. Selv om Florø som lag, anført av Kristina Udberg med hele 13 scoringer, gjorde en god kamp ble det dessverre et surt tap mot Syril.

Men det var mye positivt spill og gode enkeltprestasjoner. Hákon, som ikke liker å tape, valgte å ikke kommentere kampen før han hadde fått den litt på avstand.

Syril sin flotte «Fair Play» gest med å ta ut en spiller etter at en av Florø sine 7 spillere ble skadet i første omgang var kanskje det beste med hele kampen. Det er et eksempel til etterfølgelse både for Florø og alle andre klubber og lag.

Men Florø sine spillere kjempet godt og kanskje med litt mer flaks kunne det blitt seier.

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball

Bilete frå strøyminga på SolidSport (Cecilia Molander)