Stor deltakelse på Gjensidigestiftelsen håndballskole siste uken før skolestart
 
Med en fantastisk støtte, primært fra Gjensidigestiftelsen men også fra  K Jansen AS, kunne vi gi en uke gratis håndballskole til 120 barn og unge mellom 7 og 12 år.
Ikke nok med det, vi kunne også gi 25 av våre unge instruktører og ledere en betalt sommerjobb, to fluer i ett smell for barn og unge i en krevende smitteverntid.
 
Opplegget
De yngste barna mellom 7 og 10 år fikk et tilpasset opplegg med håndball, lek, turer og rolige stunder med spill og tegning. Dette ble kombinert med innlagte pauser for mat, drikke og frukt på Florø Idrettssenter.
De eldste barna mellom 11 og 12 år fikk et eget opplegg med mer fokus på håndball i Florahallen. Den første delen var ledet av vår nye hovedtrener Dia Midjord med støtte fra instruktørene. Den siste delen var ledet av våre unge instruktører og ledere. Også denne gruppen hadde innlagte pauser med mat, drikke og frukt.
 
Deltakerne
Deltakerne fikk en lang, god og variert dag fra kl 09:00 til 15:00 hver dag fra mandag morgen til fredag ettermiddag. Ca 95 stikk fordelt på 6 grupper koste seg både ute og inne på Florø idrettssenter, for heldigvis var det et glimrende vær hele uken. De resterende ca 25 ble fordelt i grupper i Florahallen og fikk en kombinasjon av kvalitetstrening med Dia i første økt og et mer tilpasset opplegg i andre økt.
For alle deltakerne var det stor innsats hele dagen og slitne barn som ble hentet ved dagens slutt, fulle av nye inntrykk og kanskje nye venner.
 
De unge lederne
De 25 unge instruktørene og lederne var på plass i god til før oppstart, holdt fult fokus på sin gruppe hele dagen og sørget for att det var ryddig og pent underveis og etter hver dags siste økt. I tillegg var kontinuerlig fokus på smittevern generelt og i de ulike kohortene spesielt. Om deltakerne var sliten når dagen var slutt så var instruktørene det også. Det er en krevende jobb og holde fokus på aktivitet og program og samtidig ta seg av alle de som med ulike mellomrom trenger ekstra oppfølging og kanskje litt trøst/oppmuntring. Selv om dagen var lang var nesten alle de unge lederne i tillegg på full trening på kvelden hele uken, meget imponerende.
Vi er meget imponert og stolt over instruktørene som de unge lederne de er, uten dem ville vi ikke kunne arrangere håndballskoler som denne.
 
Tusen takk
Tusen takk til alle som har deltatt. Vi håper det har vært en kjekk uke og håper, spesielt for dem som prøvde håndball kanskje for første gang, at de vil vurdere og fortsette med det i våre ulike grupper for de ulike alderstrinn. Tusen takk til våre unge ledere, uten dere ville vi ikke kunne gjennomføre dette.
Men også våre voksne støttespillere knyttet til kjøkken, administration, vask og rydding skal ha en stor takk, deres innsats var meget viktig.
Tusen takk til våre viktige støttespillere fra Solbakken Asylmottak, KF KURS, Florø Frivilligsentral, Florø Helsestasjon, Krisesenteret i Sogn og Fjordane, NOSFO, NHF Region Vest, Kommuneoverlegen i Kinn Komme, BB-Gruppen, Fotograf Cecilia Molander og mange flere som har bidratt til rekruttering, faglige råd både for planlegging og gjennomføring og utstyr.
Sist men ikke minst tusen takk til Gjensidigestiftelsen med deres lokale representant Elisabeth Solheim og K-Jansen ved daglig leder Tor Førde for økonomisk støtte. Uten denne kunne ikke dette flotte løfte med gratis deltakelse for alle deltakere og sommerjobb til instruktørene vært mulig.
Og helt til slutt: BZ (Job Well Done) til dere alle, god helt og velkommen til vår regulære aktivitet i de ulike grupper.
  

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball