To tøffe tap og «Learning the hard way»

Stord – Florø
Damelaget møtte Stord i Leirvik på lørdag. Stord som rykket ned fra 2 div forrige sesong hadde gått på et tap mot Bergen i sin første kamp og var fast bestemt på å reise kjerringa.
Florø startet kampen nervøst og etter kort tid stod det 7 – 2 til Stord. Florø kjempet seg litt inn i kampen men på stillingen 7 – 4 tok Stord grep, var ferdig med oppvarmingen og kjørte på til det stod 15-8 til pause. Andre omgang startet jevnere men Stord økte ledelsen jevnt og trutt til det stod 24-14 8 min før slutt. Da satte Stord inn et ekstra gir og satte 7 raske mål uten av Florø kunne kvittere. Stord vant fortjent 31-14 anført av Sylvia Linn Johnson den 40 år gamle 4 barns moren som synes å elske både å spille og ikke mist score mål. Hun gav seg ikke før hun hadde scoret 11 mål. Men Stord hadde også en meget god keeper Merete Auestad som hadde en svært høy redningsprosent samt flere spillere med langt mer seniorerfaring.

Os – Florø
Søndag møtte damelaget Os som også hadde rykket ned fra 2 div forrige sesong og gått på et tap 15 måls tap mot NHHI i sin første kamp og var fast bestemt på å reise kjerringa.
Kampen åpnet jevnt og etter ca 5 min var stillingen 2-2. Men så fikk Os en god periode og etter ca 17 min ledet de 7-3, skulle det bli en reprise på kampen mot Stord? Faktisk var det mye som liknet, Os hadde linjespilleren Stine Eide som når dommeren blåste til pause og stillingen var 12-6 til Os hadde scoret 9 av Os sine 12 mål. Andre omgang ble jevn men Florø halte forsiktig innpå så da Os tok sin første time out etter 12 min var stillingen 15-11 til Os.
Florø fortsatte å redusere til det stod 17-16 og det var ca 8 min igjen av kampen, vi hadde et reelt håp om seier. Og da Berenice snappet, kontret og skjøt knallhard jublet vi men skuddet traff stangen. 15 sek etterpå fikk Berenice sin tredje 2 minutter og fikk rødt kort. Like etter fikk K Nekkøy også 2 min så vi var plutselig bare 4 utespillere i denne kritiske fasen. Selv om Florø reduserte til 18-17 da det var 3 min igjen og vi igjen øynet håpet red Os stormen av og vant 20 – 17. Spesielt andre omgang var god men det ble litt for mange skudd som traff stolpen og spillerne følte nok at dommeren var strenge.

Både Stord og Os har ambisjoner om opprykk og hadde studert Florø både på video, statistikk og var godt forberedt. Denne helgen gikk damene på to tøffe tap som gir en klar indikasjon på det nivået vi må forvente i 3 div. Klarer en å trekke lærdom av denne helgen og implementere dette i laget så kan Florø vise at de hører hjemme i denne divisjonen i de neste kampene som kommer.

Neste kamp er borte mot Dale torsdag 3 oktober.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *