En 12 år lang «forbannelse» ble brutt da Florø slo Dale i 3. divisjon torsdagskveld.

Dale har slått Florø i hver eneste seriekamp siden 2007 når lagene har møttes i 4. eller 3. divisjon og torsdagskveld møttes de igjen i Fjalerhallen, Dale sin hjemmebane.

Det er alltid litt spenning knyttet til Dale sitt lag da de er partnerklubb med Førde og kan bruke spillere mellom lagene. Men denne gangen har Førde en viktig hjemmekamp allerede på søndag og kun en av deres 1. divisjonsspillere var med, Benedicte Frøyen Bergset (som for øvrig scoret hele 9 mål).

Kampen startet «nervøst» for Florø men etter drøye 4 min var stillingen 2 – 2. Men så satte Amalie Myklebust inn en straffe som satte fart på Dale. De festet et solid grep på kampen hele resten av 1. omgang og gav seg ikke før det stod 16 – 12 til pause og vi fryktet det verste.

Pausen må ha gjort Florø godt for andre omgang startet litt bedre for så å slakke litt på igjen. Etter ca. 13 min ledet Dale 20 – 15 og det var god grunn til å tvile. Men i de 10 neste minuttene kom Florø mer med og «spiste seg inn» på Dale til det stod 22-21 da det var knappe 6 min igjen av kampen, kunne dette gå veien?

Det ble en «trilleravslutning» der begge lag kjempet for seier og 2 min før full tid kom Florø i ledelsen for første gang i kampen 25-24, men Dale svarte 30 sek senere 25 – 25.

Da det var drøye 30sek igjen av kampen hadde Florø ballen, var i angrep men mistet den. Dale kontret lynrask og kunne avgjort kampen, all «kjempinga» til ingen nytte? Men Selma snappet ballen, satte i gang et kontra som endte hos Nekkøy som «dundret» ballen i mål da det var mindre enn 10 sek igjen av kampen. Så da dommeren blåste hadde Florø vunnet med knappest mulig margin 26 – 25. Den etterlengtede seieren etter 12 års «venting» ble feiret som seg hør og bør både på og utenfor parketten.

Dale var et godt og tøft lag som lenge så ut til å dra seieren trygt i land. Men i siste halvdel av 2. omgang viste Florø med Marte Søvik i spissen en meget flott moral og innstilling som sikret en meget viktig seier for Florø som Hákon regner som en 4 poeng seier.

Nå er det en liten «pause» og neste kamper er mot Bjørnar hjemme søndag 13 okt.

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball