«Utviklingslaget» Florø 2 tar viktige skritt fremover.

Tirsdag møttes «Utviklingslaget» Florø 2 våre gode naboer i Førde 2 til seriekamp i 4. divisjon kvinner avdeling 02 (SF).

Det var et spent gjeng som drog til Førde for å møte Førde 2 som kom fra en seier mot Jotun som Florø 2 hadde tapt mot.

 

Men da dommeren satte kampen i gang skulle det vise seg at frykten var ubegrunnet. Florø 2 gikk rett i ledelse og malte på i hele første omgang til det stod 8-19 til pause. Et godt og offensivt forsvar skapte mange kontringer som Florø fikk god uttelling for. Det var lave skuldre, stor fart og raske avslutninger. Andre omgang fortsatte som i første med stort press mot Førdemålet og det endte med en solid seier 41-20 til Florø, bekymringen var definitivt byttet ut med glede.

 

Selv om Florø fikk en stor seier og det var mye positivt, er det fremdeles muligheter til å bli bedre både på fokus og presisjon. Samtidig er det viktig at både Florø og Førde har unge seniorlag som gir rom for god kamptrening og utvikling. Førde klarte nok ikke å spille opp mot sitt beste men det er definitivt et lag å regne med i serien. Førde sin Sandra Strand med hele 9 mål er nok en spiller som vi vil høre mer fra fremover. På Florø var det nok Berenice Halvorsen med hele 13 spillemål som markerte seg sterkest, men de fleste satte seg på scoringslista, innklusive keeper Kathrine Zakariassen.

 

Vi ser nå konturene av at «Utviklingslaget» består av en kjerne som legger et godt grunnlag for utvikling supplert av yngre spillere og spillere som får for lite spilletid på 3. divisjonslaget. En tar stadig viktige skritt fremover der stikkordene er «lave skuldre» og «mye moro».

Det ble en flott seier mot Førde med mye positive ting, samtidig identifiseres der forhold som trenger ytterligere fokus.

 

Det skal bli spennende å følge «Utviklingslaget» videre, der skjer det mye positivt.

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball