Florø viste en fantastisk «vinnervilje» da de slo damene til Os i dag.

Etter fire strake tap skulle damene til Florø forsøke å snu «kjerringa» mot Os hjemme på Florø Idrettssenter i dag. Men også denne gang måtte laget klare seg uten den sentrale midtspilleren Marte Kristine Søvig som har en skadet ankel.

Os kom til Florø med stor selvtillit og med rette. De vant forrige oppgjør mot Florø 20-17, de spilte uavgjort mot tabelltoer Bjørnar for 14 dager siden og hadde slått Sogndal på lørdag med 30-27.

Da dommeren blåse kampen i gang var det tydelig at damene fra Os hadde selvtillit og kampvilje, og gikk rett i angrep og kjørte over Florø som stod igjen i startblokka. Etter ca. 17:30 ledet Os 9-2 og vi fryktet det verste. Selv om Florø kom mer med i kampen kunne Os gå til pause med 16-11.

Os kom også best i gang i andre omgang også og etter knappe 8 min hadde de igjen en 7-måls ledelse på stillingen 21-14, det så ikke bra ut. Men så scoret veteranen Camilla Steinhovden 2 raske mål og tente en gnist. Elise Andersen fulgte opp og deretter satte Selma Førde tre raske mål, så på 5 minutter hadde Florø kontakt med Os på stillingen 20-23.

Publikum øynet et håp og gav god støtte fra tribunen som synes å tenne spillerne ytterligere.

For på stillingen 21-23 til Os etter ca. 14:30 tok Os «Time out», nå måtte treneren til Os snakke alvor.

Men «Florø var i siget» og ca. 21:33 satte Selma Førde inn en scoring som førte Florø i ledelsen for første gang med stillingen 25-24 og publikum kunne ikke helt tro at det skulle være mulig.

Men nå mobiliserte begge lag det siste og etter 26 min kunne Os gå i ledelsen igjen på stillingen 26-27, skulle «seieren» glippe etter en så lang og god periode?

På forhånd var spådommen: «Vi forventer en tøff og hard kamp, der det laget som vil mest vinner»

De 4 siste minuttene skulle bli nettopp det. Med en fantastisk kollektiv innsats satte damene 4 nye mål og vant til slutt 30-27 over Os. Jubelen både hos spillere, trenere og publikum stod i taket, dette var rett å slett en fantastisk kollektiv oppvisning.

Damene viste igjen at de er villige til å kjempe selv om det ser mørkt ut. At de klarer å snu stillingen fra å ligge under med 14-21 til å vinne med 30-27 på drøye 20 minutter (16-6) vitner om en kollektiv innsats som vi er veldig stolt av, vært stolt selv også.

Banens beste på Os ble nr. 35 og linjespiller Mia Jansen Paulsberg (J2002) som scoret 6 mål. Samtidig må vi si at vi igjen ble veldig imponert over nr. 3 og linjespiller Stine Eide (J2002) som scoret 9 mål.

På Florø ble nr. 17 Berenice Halvorsen kåret til beste spiller etter en fantastisk innsats spesielt i andre omgang.

Dette var siste seriekamp før «juleferien», og med seier over Os krøp laget over «nedrykksstreken» og opp på 10 plass. En fantastisk kamp der Florø «ville mest» og gav en flott julepresang til spillere, trenere, oppmenn/foreldre og støttespillere.

Når kan en gå jula trygt i møte med tro på at det skal bli en spennende vårsesong som starter allerede søndag 5. januar 2020 da Florø tar imot Sogndal hjemme på Florø Idrettssenter.

God jul og godt nytt år!

Morten Mortensen, leiar i Florø SK Handball

 

Berenice Halvorsen frå Florø og Mia Jansen Paulsberg frå Os, blei Banens beste spelar i dag. Grattis!

En fantastisk kamp der Florø «ville mest» og gav en flott julepresang til spillere, trenere, oppmenn/foreldre og støttespillere.