«Jentene spilte fantastisk mot Dale» konkluderte Hákon.

Torsdag kveld var det duket for «lokaloppgjør» mellom Florø og Dale i 3, divisjon kvinner på Florø Idrettssenter. Dale som normalt har vært et til to hakk bedre en Florø i mange år gikk litt «overraskende» på et tap mot Florø i høst og endatil på deres hjemmebane i Fjalerhallen.

Da vi så startoppstillingen til Dale med både Benedicte Frøyen Bergset og Amanda Eriksen, som normalt er en del av startoppstillingen til partnerklubben Førde i 1. divisjon, forstod vi at Dale tok denne kampen på det største alvor.

Men da kampen startet viste det seg at det var et tent Florølag som også tok kampen på det største alvor, det var duket for en spennende kamp.

Kampen ble meget jevn og lagene fulgte hverandre tett, så etter ca. 21 minutter var stillingen 8 – 8. Men nå fikk Florø et lite overtak og kunne gå til pause med ledelsen 13 -11, et håp var tent.

Andre omgang fortsatte som første hadde sluttet, med godt spill fra Florø både i angrep og forsvar så etter knappe 15 minutter ledet Florø 19 – 15, håpet var styrket.

Men som kjent så svinger det raskt i håndball og Dale fikk en god periode ledet ann av Amanda og Benedicte så etter ca. 24 minutter var stillingen 22 – 22, samt at en Florøspiller fikk 2 min, skulle det glippe?

6 minutter igjen, det ble kjempet hardt av begge lag og kampen stod og vippet. Minuttene ble lange men da Kristina Udberg satte inn et flott mål etter ca. 27 minutter ledet Florø 23-22.

De siste minuttene ble så intense med brente muligheter, gode redninger og en kamp som stod og vippet at assisterende trener Eva Endestad Orheim ikke klarte å følge med fra benken men søkte dekning i dusjen. Publikum støtte meget godt fra tribunen men minuttene sneglet seg av gårde, men da Selma Førde satte et skudd kontakt i mål etter ca. 29.33 kunne alle puste lettet ut, det ville bli seier og det ble det. Florø vant 24 – 22 i en jevn kamp der trener Hákon Hermannsson Bridde bare konkluderte med at: «Jentene spilte fantastisk».

Men forholdene mellom lagene kan også beskrives med at Dale hadde to meget gode spillere i Amanda og Benedicte som til sammen scoret 16 av Dale sine 22 mål. Florø hadde et helt lag som spilte meget godt og hadde 10 utespillere på scoringslista.

Amanda Eriksen med 9 scoringer ble kåret til Dale sin beste spiller og Selma Førde med 6 scoringer ble kåret til Florø sin beste spiller.

Med seier over Dale klatret Florø fra 10. plass til 8. plass på tabellen. Godt spill, seier og forbedret tabellplass gjør godt både for spillere og trenere. Videre gir det økt selvtillit på starten av vårsesongen der det fremdeles er 12 spennende kamper igjen før vi skal gjøre opp endelig regnskap.

Neste kamp er hjemme med NHHI lørdag 18 januar på Florø Idrettssenter. Da håper vi på stor stemning og god støtte fra vårt trofaste publikum, Florø er i siget.

Kampen kan du se på SolidSport sine sider: https://solidsport.com/floro-sk-handball

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball

 

Foto: Cecilia Molander

Amanda Eriksen med 9 scoringer ble kåret til Dale sin beste spiller og Selma Førde med 6 scoringer ble kåret til Florø sin beste spiller.

Da kampen startet viste det seg at det var et tent Florø lag som også tok kampen på det største alvor. Det var duket for en spennende kamp.

Trener Hàkon Hermannsson Bridde bare konkluderte med at: «Jentene spilte fantastisk».

De siste minuttene ble så intense med brente muligheter, gode redninger og en kamp som stod og vippet at ass trener Eva Endestad Orheim ikke klarte å følge med fra benken men søkte dekning i dusjen. Her er ho med Berenice Halvorsen som og spiller på damelaget.

Sekretariatet gjorde som vanlig en veldig god innsats.