En fantastisk laginnsats gav Florø seier over BI i dag.

Bergens studentidrettslag (BI) i 3. divisjon herrer lå på 3. plass på tabellen før helgen og kom til norre Vestland for å plukke 2 poeng mot Sogndal lørdag og 2 poeng mot Florø søndag, slik at de kunne klatre til 2. plass på tabellen og melde seg på opprykkstriden.

Men Sogndal ville også vinne og «klatre» så de sendte BI videre til Florø med et tap 24-21.

Dette var et godt utgangspunkt for et Florølag som mønstret hele 14 sugne spillere mot BI sine 8.

Da dommeren blåste kampen i gang var det klart at nr 11 Dag Nesbø Frøyen (Florø sitt svar på «Erling Braut Haaland») hadde fått en ekstra dose «møllers tran» til sin 48 års dag dagen før. Han hadde en slik smittende energi/spilleglede, og gikk på med dødsforakt, så etter ca 3.30 hadde han scoret to fantastiske mål og Florø ledet 3-0, for en pangstart.

Laget, som nå var tent, kjørte på og da Magnus Helland satte inn flott mål etter knappe 19 min, og økte Florø sin ledelse til 12-7, tok BI time out, dette var moro.

Den korte pausen gjorde BI godt for nå fikk de en lang og god periode. De kjempet seg inn igjen i kampen og da de scoret sitt siste mål 2 sek før spilt halvtid stod det 14-14 som ble pauseresultatet, vi var like langt.

Starten på andre omgang ble også preget av Frøyen, men nå Jonas Frøyen. Da Jonas scoret sitt 6. mål i kampen etter 6.21 i brakte han Florø opp i ledelsen med 20-16, vi begynte å tro på seier.

Men BI kom tilbake igjen, kjempet seg inn i kampen og etter 16.30 scoret BI et flott mål og reduserte til 24-24, nå tok Florø time out.

Kampen bølget frem og tilbake men da BI sin beste spiller, nr 10 Kai Sindre Steinbu, satte sitt 10. mål (av 11) etter 21.15 brakte han BI i ledelse 27-26, skulle det glippe?

Men Florø kom tilbake og fikk en ledelse, men igjen kom BI og nr 10 K S Steinbu og reduserte til 29-29 (Hans 11. mål) på straffe etter drøye 23 min, nå var vi litt lei av «Steinbu».

Men to kjappe men viktige mål av Gabriel Staveteig og Johannes Gjøringbø brakte Florø i ledelse 31-29 så etter 25.20 tok BI time out, nå skulle det avgjøres.

Begge lag kjempet hardt, men viktige mål fra Andreas Gjerde Guddal, Ådne Vinda og til slutt Jonas Frøyen i sluttminuttene sikret Florø en velfortjent lagseier med sifrene 34-31.

Nr 10 Kai Sindre Steinbu med til sammen 11 scoringer ble BI sin beste spiller.

Nr 5 Johannes Grøringbø med til sammen 3 scoringer ble Florø sin beste spiller.

Trener Hàkon Hermansson Bridde oppsummerte kampen som følger:

  •  «Fantastisk lagseier i dag. Og jeg må si at spiriten fra Dag (Nesbø Frøyen) spredte seg over til og inn i laget på en fantastisk måte. Jeg er stolt over laget i dag og vi hadde en kamp der alle spillerne gav alt og det ble belønnet med 100% suksess».

Samtidig må vi si at å ha en slik «referansespiller» som Jonas Frøyen med hans erfaring, blikk og skuddstyrke (10 mål i dag) kombinert med en «energibunt» som Dag Frøyen som fylte 48 år i går og scoret 7 spillemål er rett å slette fantastisk kjekt og underholdene.

Seieren brakte Florø opp på 6. plass etter 14 kamper og 11 poeng. Dette gir et godt utgangspunkt for å kunne beholde plassen i 3. divisjon som er sesongens mål.

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball

 

 

Nr 10 Kai Sindre Steinbu med til sammen 11 scoringen ble BI sin beste spiller.

Nr 5 Johannes Grøringbø med til sammen 3 scoringer ble Florø sin beste spiller.

 

 

 

 

«Fantastisk lagseier i dag. Og jeg må si at spiriten fra Dag (Nesbø Frøyen) spredte seg over til og inn i laget på en fantastisk måte. Jeg er stolt over laget i dag og vi hadde en kamp der alle spillerne gav alt og det ble belønnet med 100% suksess».