Rent 16-årslag stilte som seniorlag mot Gloppen.

Et rent 16-årslag med 10 spillere utgjorde Florø 2 sitt seniorlag i 4. divisjon kvinner som tok imot serieleder Gloppen på Florø Idrettssenter onsdagskveld.

Normalt har dette laget bestått av en kombinasjon av spiller som er 18, 17 og noen som er 16 år, men pga tett kampprogram så besto laget denne kvelden av kun 16-åringer.

Elisabeth Aase Aven som er en del av trenerteamet til 16-årslaget sammen med Kari Aase og Tore Strømsøy beskriver kampen slik:

Flott 1. omgang, der vi setter sjansane våre, og greier å jobbe tett og godt i forsvar!
Veldig bra jobba av Florø-jentene!

2. omgang har vi ein litt rotete periode i starten, med ein del feilpasninger og får nokre kjappe rush mot oss av gode, hurtige Gloppen-jenter. Da er vi fort 10 mål bak. Vi jobber oss litt inn i kampen igjen, men vi greier ikkje stå samla nok i forsvar, og dei rommene blir fort utnytta av Gloppen. Vi merker at vi møter eit lag med flinke jenter, som har eit par år meir rutine enn oss.
Men vi ser konturene av det vi har jobba med i vinter. Og bedre skal det bli.

Jentene er blide og fornøyde, og det er vi trenarane også.

For å underbygge Elisabeth sin beskrivelse holdt laget godt følge med Gloppen i første omgang slik at det stod 18 – 16 til Gloppen ved pause. 7 minutter ut i andre omgang var stillingen 20-19, men deretter ble det mer krevende og Gloppen vant til slutt fortjent 38 – 25.

Vi antar at dette er første gang på lenge av Florø stiller med et rent 16-årslag som sitt seniorlag.

Bare det å ha 10 jenter på 16 år som kan og vil spille på seniornivå, vitner om en flott spillergruppe og gode trenere.

Vi er veldig imponert over jentene og trenerne sin innsats mot det beste laget i serien og gleder oss til fortsettelsen.