Florø tok imot naboen Eid til et skikkelig lokaloppgjør i 3. divisjon Menn søndag ettermiddag på Florø idrettssenter. Som vanlig var det noe usikkerhet knyttet til hvilke spillere som var aktuelle og hvor mange. Men selv om flere spillere måtte melde avbud hadde Dia hele 12 spillere klar som er rekord for sesongen, da dommerne blåse i gang kampen.
 
Florø kom godt i gang
Florø kom godt i gang og hadde 3 måls ledelse etter knappe 4 minutter. Men så fikk Eid en god periode og etter ca 10 min var stillingen 3 – 3. Nå festet Florø grepet på kampen og fikk spillet til å gli bedre og da dommeren blåse for halv tid ledet Florø 14 – 11. 
 
Eid kom ut som et skudd
Eid kom ut som et skudd etter pausen så etter knappe 9 min var stillingen 15 – 15, publikum ble urolig. Dette må ha tent guttene fra Florø for de neste 10 minuttene lykkes de med nesten alt så etter drøye 19 min ledet de 23 – 16, nå trodde publikum og spillere på seier.
 
Florø sikret seieren
Selv om Eid kom tilbake og knappet inn ledelsen beholdt Florø fokuset og da dommeren blåste for full tid kunne Florø juble for sesongens første seier 27-22.
Selv om det var en kollektiv seier der de fleste utespillerne noterte seg for scoring, var det Daniel Kvidahl og Tarjei Jensen Årberg toppet scoringslisten med hele 9 fulltreffere hver. Dette var en etterlengtet seier for spillere, trener, apparatet rundt laget og publikum.
 
Nå er Florø i gang
Det har vært en treg sesongstart for Florø sitt 3. divisjonslag. Spillerstallen var liten og oppmøte på trening kunne vært bedre. De fire første kampene har endt med tap der en ofte har hatt få eller ingen ekstra spillere på benken. Men laget har vist vilje, flere har kommet på trening og det at en i dag kunne mønstre 12 spillere selv om to av våre faste (Gard-Elias Bredesen Brandsøy og Fredriksen, Patrick Manas Fredriksen) ikke kunne spille i dag, gir tro på flere jevne kamper og seire.
 
Neste kamp, neste helg
Neste kamp er allerede neste helg eller rettere sagt førstkommende fredag den 5. november kl 20:30 mot topplaget BSI. Dette blir en krevende kamp der vi satser på at et stort publikum vil kunne løfte laget enda et hakk for: «Nå er Florø i gang» og da kan alt skje.

Kampen kan man se på: www.solidsport.com/floro-sk-handball

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball
Foto: Morten Mortensen, Cecilia Molander