Bring-turen til Oslo gav mye lærdom

Mye lærdom i Bring-turen til Oslo og Oppsal Arena

J16 Bring-laget vårt reiste til Oslo og Oppsal Arena i 3. runde i Bring-serien avdeling 03 for å møte Oppsal og KFUM i helgen. Det gav mye lærdom.

Oppsal og KFUM

Oppsal og KFUM er begge blant topplagene i avdeling 03. Oppsal er en stor klubb med et seniorlag som leder 1. divisjon og vil kunne rykke opp til Eliteserien. De har også et seniorlag i 2. divisjon og 4. divisjon samt to J20-lag, 1 J18-lag og 2 J16-lag. For ordens skyld spiller deres J18-lag i Lerøy-serien. KFUM er blant de aller beste aldersbestemte lagene i Stavanger.

Første kampen Florø – Oppsal (Dia)

I første kampen møter vi et godt Oppsal-lag, men spiller disiplinert og strukturert det første kvarter. Leder 7-4 og Oppsal er presset. Så misser vi struktur, gjør lidt tekniske feil og har uskarpe avslutninger. Oppsal vinner siste perioden 4-1 og leder med et mål i pausen. I annen omgang er det nesten samme mønster, vi spiller oss til gode sjanser, men er ikke skarpe nok til å score på en god Oppsal keeper.

Skal vi vinne kampene mot sterke lag, kreves en felles innsats der alle leverer. Bakover var det sammenlagt ok, men vi hadde for lite kraft og presisjon i skuddene. Tapte 16-22.

Andre kampen Florø – KFUM (Dia)

Andre kampen var mot KFUM fra Stavanger. Vi møter et offensivt forsvar som trakk tennene ut av vårt angrep og en keeper, som viste gode ferdigheter. Vi sleit med forflytning innen ballmottak, som er det beste våpen mot offensivt forsvar, derfor tapte vi duellene og kom sjeldent i gode skuddposisjoner. Vi stressa mye i kampen og prøvde å løse oppgaven enkeltvis i stedet for i fellesskap. Tapte 15-23.

Tredje kamp Oppsal – KFUM

KFUM ledet 14-11 til pause og hadde Oppsal i kne. Men Oppsal slo hardt tilbake og vant 26 – 20 og topper nå tabellen i avding 03.

Hva skal vi gjøre nå (Dia)

Vi må hjem å trene styrke, så vi får mere power i duellspill og skuddavvikling. Vi må og trene bevegelse/forflytning før vi mottar ball, så vi kommer oss lettere i angrepssituasjoner der forsvaret ikke er i balanse.

Mye lærdom

Mye lærdom og felles opplevelse gir motivasjon for å bli bedre. Dette lover godt for fortsettelsen for alle spillerne på dette laget.

  • BZ (Job Well Done) til samtlige. Vi er stolt av dere – husk å være stolt selv også.

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball