Stor deltagelse på kurs for «Dommer i barnehåndball» i helgen.

 

Under kyndig ledelse av instruktør fra NHF Region Vest, Jan Erik Odden,  gjennomførte ca. 25 deltagere mellom 14 og 16 år teori på torsdag og praksis lørdag, slik at de nå kan kalle seg «Dommer i barnehåndball». Dette er det første steget på «dommertrappen» for å bli fullverdig dommer og gir rett til å dømme minihåndball tom G/J12 år.

På den praktiske delen fikk deltakerne øve seg på to, blanda lag med G/J11 spillere som var koordinert og leder av Weronika Kinn Breidvik og Lill Therese Strømmen Kristiansen.

Når de om kort tid skal ut å praktisere som dommere i minihåndballen, så vil de både være dommer og veileder slik at de unge spillerne både får en økt forståelse for reglene og samtidig får en positiv opplevelse av spillet. Dette er en både krevende og viktig oppgave som med nødvendig veiledning vil gå meget bra.

Ved at mange tar dette kurset «Dommer i barnehåndball» vil vi dekke våre behov for dommere i barnehåndballen, frigjøre andre dommere til dømming på høyere nivå og sikre rekruttering av dommer til «Dommer 1 kurs».

Videre er det ingen tvil om at om en både er dommer og spiller, så blir en bedre på begge deler.

«Dommer i barnehåndball» kombinert med «Barnehåndballdelen»: Modulane 1-4 i Trener 1-utdannelsen gir viktig kompetanse for å kunne utøve ledelse både som dommer og trener.

Florø SK Handball er således en viktig arena for unge ledere og det er vi stolt over.

Tusen takk til Olav Hatlemark for koordinering og tilrettelegging, Martin Ramsdal for praktisk oppfølging, Weronika og Lill for spillere og lag til å «trene» på, Jan Erik som den gode instruktør han er, Cecilia Molander for flotte bilder og sist men ikke minst til alle deltagerne som gjennomførte kurset «Dommer i barnehåndball». Bravo Zulu (Job well done) til dere alle.

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball

Dommarinstruktør: Jan Erik Odden