Trond og Maria berørte alle med sitt «TRYGG PÅ TRENING» foredrag

 

Florø SK Handball set seksuelle overgrep på kartet, inviterer til «Trygg på trening»-foredrag skrev Firdaposten på sin nettavis (og papirutgave)

Ca. 30 spente deltagere møtte opp i festsalen på Flora samfunnshus fredag kveld for å høre prosjektleder «TRYGG PÅ TRENING» Maria Dalsbø fra Hordaland Idrettskrets og Trond Berge Høvik fra Senter Mot Incest og Seksuelle Overgrep (SMISO) i Hordaland snakke om sine erfaringer knyttet til incest og seksuelle overgrep både innenfor og utenfor idretten.

TRYGG PÅ TRENING startet med at en klubb i Hordaland ba om hjelp i en alvorlig sak og siden utviklet deg det seg til et prosjekt ledet av Hordaland Idrettskrets i samarbeid med Redd Barna og SMISO.

Med god hjelp fra SMISO i Sogn og Fjordane, Flora Frivilligsentral, Firdaposten, NRK Sogn og Fjordane, NHF Region Vest og egen markedsføring via e-post, hjemmeside og FB ble temaet og foredraget satt på agendaen på en meget flott måte. Prikken over i:en var at det hele ble «strømmet» over Flora Kommune sitt anlegg og således ble fulgt av mange samtidig og vil bli gjort tilgjengelig i ettertid for dem som har behov.

Det ble et foredrag som berørte alle, for temaet er så alvorlig og mer omfattende enn de fleste av oss helt forstår. Heldigvis hadde både Trond og Maria evne til å formidle temaet både med alvor og humor slik at det gav forståelse og motivasjon til å jobbe videre med dette team.

Foredraget og «workshop» skapte en bevisstgjøring om og gav oss kunnskap til å håndtere incest og seksuelle overgrep, slik at vi er «på vei til å bli» TRYGGE VOKSNE som igjen gir TRYGGE BARN. At de begge hadde god tid til å svare på spørsmål over en kaffe etterpå var også meget positivt.

Hovedbudskapet i foredraget var både enkelt og vanskelig: «SNAKK MED BARNA».

Det er første gang en klubb i Sogn og Fjordane setter dette på dagsorden og vi må si oss svært fornøyd på alle måter.

Nå skal vi bearbeide dette og sikre at vi etablerer gode rutiner knyttet til dette i Florø SK Handball.

Tusen takk til samtlige som gjorde foredraget «TRYGG PÅ TRENING til en suksess, Bravo Zulu (Job well done) til dere alle.

RMKS:

Brenner en inne med noe knyttet til dette så er stikkordet: «Snakk om det til noen» helst en «trygg voksen». Karianne Skavøy som jobber på Flora helsestasjon er klubbens fagkontaktperson.

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK  Handball

Foto: Bente Nilsen og Jorunn Farsund

Trond Berge Høvik

Trond Berge Høvik

Karianne Skavøy, Florø SK Handball sin fagkontaktperson, Maria Dalsbø, Hordaland Idrettskrets, Trond Berge Høvik, SMISO Hordaland og Morten Mortensen, leiar for Florø SK Handball.