Bjørnar og Therese Heggem ble et «nummer for store i dag».

Florø sitt damelag i 3. divisjon tok imot Bjørnar i dag på Florø Idrettssenter. Det var en kamp som trenere Hákon Hermannsson Bridde vurderte som en 50-50 % kamp for å vinne.

Med seier kunne Florø klatre helt opp på 4. plass på tabellen men med tap ville en befinne seg i bunnen. Mye stod på spill.

Florø åpnet kampen best og ledet kampen 4-2 etter 5 min. Men nå tok Bjørnar og banens suverent beste spiller Therese Heggem grep og snudde kampbildet til 4-8 på de neste 5 minuttene.

Selv om Florø nå kom litt mer med økte bare Bjørnar ledelsen til det stod 17-11 til pause, dette så ikke bra ut.

Andre omgang fortsatte med et Heggem-Bjørnar kjør slik at etter 15 min ledet Bjørnar hele 25-15, dette kunne bli slakt. Men nå hadde Florø-damene fått justert seg noe og kom gradvis mer med i kampen, litt etter litt. Det var spesielt kampens yngste spiller, Florø sin Berenice Halvorsen, som jobbet godt i forsvar og kjempet inn mål etter mål i angrep som snudde stemningen i laget.

De siste 15 minuttene vant faktisk Florø 10-4 og noen sa i ettertid at hadde kampen vart 10 min til kunne det blitt seiere. Men slik ble det ikke, avstanden var for stor og Bjørnar vant fortjent 29-25.

Kampens store spiller, Therese Heggem, styrte alle deler av spillet til Bjørnar og gjorde dem alle gode, i tillegg scoret hun hele 14 av Bjørnar sine 29 mål.

Det var da ikke rart at hun ble kåret til Bjørnar sin beste spiller og som for Florø ble Berenice Halvorsen (med 9 mål).

Det er nå spilt 5 kamper, men noen lag har flere og noen færre. Florø har vunnet 2 og tapt 3, alle tap mot Bergens-lag med «erfarne» spillere. Selv om laget nå har havnet i «bunnen av tabellen» så er det fremdeles 17 kamper (og 34 poeng) igjen. Tøffe og tette kamper som den mot Bjørnar i dag gir mye læring og motivasjon for større innsats på trening og kamp fremover.

Neste kamp er mot Kjøkkelvik hjemme den 3 november kl. 13:00.

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball

 

Alle foto copyright: Cecilia Molander

Therese Heggem vann Bestemannspremien i Bjørnar, for sitt flotta handballspel.

Berenice Halvorsen vann Bestemannspremien i Florø sitt lag, for sin flotte innsats i kampen.

Florøs sine damer gjorde ein flott laginnsats i kampen mot Bjørnar.

Vi gratulerer Bjørnar med sigeren. Dei blei «eit nummer for store» for Florø i dag.

Berenice Halvorsen, Florø, og Therese Heggem, Bjørnar, fekk Bestemannspremien i dag.