Florø er i siget etter seier mot Eid søndag

Søndag var det duket for et skikkelig nabooppgjør i Eid Idrettshus i 3. divisjon mellom herrene fra Eid og Florø. Florø har hatt et godt samarbeid med Haugen og Eid i flere år og visste at Eid ville bli en meget krevende kamp med blant annet Adrian Hanebrekke som en meget solid keeper og Terence Edward Leftwich som en meget god spiller og skytter.

Florø kom godt i gang og ledet 3-1 etter drøye 3 min, men det snur fort og etter drøye 8 min ledet Eid 5-3. Etter det kom drøye 15 min der Florø kom mer med og tok over føringen i kampen, så etter 23 min gikk Florø opp i ledelse 12-9 etter en sikker straffe fra Jonas Frøyen. Kunne det bli en stor seier?

Men gutta fra Eid ville det annerledes, reduserte og det stod 12-12 til pause.

I andre omgang tok Eid føringen og etter drøye 6 min ledet de 17-14, like etter fikk Florø sin trener advarsel og vi fryktet det verste. Men nå var det gutta fra Florø som ville det annerledes, krympet forspranget, gikk i ledelsen og etter drøye 24 min satte Magnus Helland inn et hardt mål og Florø ledet 24-27 en flott snuoperasjon.

Det skulle bli en meget spennende avslutning for Eid kvitterte med en rask redusering til 25-27 og like etter fikk en Florø spiller 2 min utvisning, det var nå drøye 4 min igjen av kampen, vi fryktet det verste.

Det ble kjempet hardt og Eid reduserte igjen til 26-27 og hjemmepublikummet øynet en mulighet da det var ca 2 min igjen.

Sekundene tikket sakte, begge lag kjempet om det avgjørende målet, det ble 28:30, 29…  og heldigvis kunne Johannes Gjøringbø sette ballen i mål på 29:16 og øke ledelsen til 26-28.

Eid kjempet videre og på 29:37 satte Terence Edward Leftwich in sitt 10. mål. Men Florø red stormen av og fikk en meget viktig seier 28-29 over et godt og hardtarbeidende Eid lag.

Som bilde viser er gutta strålende fornøyd og viser 3 fingre i været fordi de nå har 3 seire på 5 kamper, en mer enn i hele sesongen i fjor. Og ikke nok med det de ligger nå på en foreløpig 3 plass på tabellen, så Florø er i siget.

Neste kamp for herrene er hjemme mot Åsane lørdag 19. oktober kl. 17:30

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball