En god lørdag for håndballen i Florø.

En god dag for håndballen består av mange ting: Først og fremst en god kamparena med god mat i kiosk og et entusiastisk publikum. Deretter jevne kamper med mye energi og sist og ikke minst kampledere og støttespillere som gjør en fantastisk jobb.

 

Rammen var satt for kampen mellom «Utviklingslaget» Florø 2 og det unge Eid laget i 4. divisjon kvinner. Florø 2 stilte med et ungt mannskap med 4 J03-, 5 J02- og 2 J01-spillere med et snitt på ca. 17 år, der Ine Tonheim i mål skulle få sin debut på seniornivå.

Florø 2 startet raskt og effektivt og etter drøye 10 min ledet de 9-3. Men deretter kom Eid mere med i kampen selv om Florø kunne gå til pause med ledelse 21-13. Andre omgang ble jevnere med mye godt spill fra begge lag. Dog var seieren til Florø aldri truet og da dommeren blåste for full tid stod det 35-24 på tavla. Dette var første seieren til Florø 2 etter tap i de to første kampene mot hhv Jotun og Eid. Det skal bli spennende å følge dette laget i fortsettelsen.

Neste kamp var mellom Florø sitt J12-lag som skulle spille sin andre kamp i J13-serien mot Vik. Jentene spiller opp en årsklasse for å få god motstand.

Kampen startet forsiktig men jentene vartet opp med raskt og presist spill, flotte kombinasjoner, finter og skudd så at de kunne gå til pause med ledelse 9-2. Etter pause kom jentene fra Vik mer med og vant faktisk andre omgang 5-4 slik at sluttresultatet ble seier til Florø med 13-7.

Dommerne i kampen var Millie Nimet Fjæreide Cetin og Marthe Teigen Refsnes med Tor Bjarne Midtun som observatør. Det er veldig bra at våre unge dommere blir evaluert av en erfaren dommer som gir gode råd etter kampen, slik blir våre dommere bedre.

Og ikke nok med det, Millie og Marthe gikk rett fra å være dommer til å betjene sekretariatet for neste kamp. Kor heldige er ikke vi som har slike flotte ungdommer i klubben.

Nå var det Florø 3, de litt mer «voksne damene» som skulle møte det unge Eid laget.

Kampen startet jevnt og lagene fulgte hverandre tett til det stod 10-9 til Florø etter drøye 14 min. Deretter seg Florø ifra og kunne gå til pause med ledelse 20-14. Andre omgang kom Eid mere med i kampen, men Florø hadde et godt grep og vant 35-25.

Eid stilte med et ungt lag med 14 spillere mellom 16 og 20 år som viste flott «fighting spirit» i begge kampene fra start til slutt, dette blir et spennende lag i serien.

Florø 3 er også et meget spennende lag men på en litt annen måte. Det består av en blanding av spillere fra 22 til 55 år som har meget gode ferdigheter men som har mer moderate ambisjoner. Mange av spillerne er også trenere på yngre lag og dermed sikrer vi at disse de beste forutsetninger for å lære bort håndball til barn og unge.

Dagens eldste spiller Birte Reed Solheim er et levende eksempel på vår visjon: Flest mulig, lengst mulig og best mulig, og en inspirasjon for oss alle. Om draktnummeret er ment i å gi en indikasjon på hvor lenge hun vil spille håndball vites ikke.

Kort oppsummert: en god dag for håndballen i Florø.

Morten Mortensen, leiar i Florø SK Handball

Først og fremst en god kamparena med god mat i kiosk og et entusiastisk publikum

Dette var første seieren til Florø 2 etter tap i de to første kampene mot hhv Jotun og Eid.

Dommerne i kampen var Millie Nimet Fjæreide Cetin og Marthe Teigen Refsnes med Tor Bjarne Midtun som observatør.

Florø kunne gå til pause med ledelse 21-13.

Eid stilte med et ungt lag med 14 spillere mellom 16 og 20 år som viste flott «fighting spirit» i begge kampene fra start til slutt, dette blir et spennende lag i serien.

Florø sitt J12-lag som spilte sin andre kamp i J13-serien mot Vik. Jentene spiller opp en årsklasse for å få god motstand.

Florø 3 hadde et godt grep om kampen mot Eid, og vant 35-25.

Millie og Marthe gikk rett fra å være dommer til å betjene sekretariatet for neste kamp.

Vi har mange, flinke folk i sekretariatet. Her er det Josefine H Eikevoll, Selma Førde og Marthe T Refsnes som gjør en superjobb.