J18 SF serien er perfekt for å beholde flere spillere lenger.

J18 SF serien ble innført for første gang i fjor da med fire lag fra hhv Dale/Førde, Sogndal/Syril og to lag fra Florø. Dette er et flott tilbud til spillere mellom 15 og 18 år til å få et ekstra serietilbud, gjøre overgang til senior lettere og beholde flere spillere lenger.

Det er kun 3 lag med i årets J18 SF serien og det er Jotun, Gloppen og Florø. Det skal spilles 4 runder i hhv Øvre Årdal, Trivselshagen på Sandane og i Florø slik at en får til sammen 8 kamper.

Første runde har blitt gjennomført i dag i Årdals hallen med Jotun som vert og Florø stilte med et rent J16 års lag (J2003).

I første kamp spilte Florø mot Jotun og det ble en meget jevn kamp. Lagene vekslet på å lede, men Florø kunne gå til pause med ledelsen 12 – 10.

Andre omgang ble veldig jevn men Florø sine jenter gjør en kjempeinnsats og vinner til slutt 22 – 19.

Andre kamp spilte Florø mot Gloppen og igjen startet det jevnt. Men etter hvert fikk Gloppen et overtak og kunne gå til pause med ledelsen 16 – 13.

Men i andre omgang merket nok jentene både at de hadde stått tidlig opp, hadde hatt en lang reise til Øvre Årdal og spilte sin andre kamp med kort pause mellom. Feilene i pasninger og valg kom oftere og det ble oftere stang ut enn stang inn. Det gode Gloppen-laget med friske bein utnyttet dette og etter ca. 5 min i andre omgang økte de ledelsen jevnt og vant fortjent 36 – 21.

Det ble to kamper med 3 gode omganger og en litt mindre god. Det var mye godt spill og veldig positivt at svært mange spillere kom på scoringslisten. Tar en i betraktning at 4 av spillerne også spilte seniorkamp med Florø 2 mot Eid dagen før så skal vi være meget fornøyd med innsatsen til dette unge laget.

I siste kamp spilte Gloppen mot Jotun og her var det nok Gloppen som merket at de hadde hatt kort pause mellom kampene for de slo «bare» Jotun med 22-15.

Trenerne Kari Aase og Elisabeth Aase Aven var veldig fornøyd med innsats, spill og resultat så dette lover godt i fortsettelsen.

Vi har stor tro på at J18 SF-serien er perfekt for å beholde flere spillere lenger og håper at flere lag i vårt fylke vil stille lag til neste år.

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball