G16 spilte to jevne kamper mot Gloppen søndag

Florø sitt G16-lag tok imot Gloppen på Florø Idrettssenter søndag for å spille to kamper mot dem.

Første kamp

Første kamp startet forsiktig for begge lag, men så fikk Gloppen en god periode og etter knappe 15 min ledet de 9-6. Tre raske mål av Østvik, Tonheim og Wefring fikk kampen i balanse igjen og kampen var helt åpen. Nå fikk Florø et knepent overtak og kunne gå til pause med ledelse 14-13.

Andre omgang startet jevnt, men etter knappe 6 min ledet Gloppen 20-19. Men så støttet publikum opp med taktfast klapping og heiarop som gav ny giv til Florølaget.

Florø fikk en god periode og etter 11 min ledet Florø med 24-21 og Gloppen tok time out.

Dette gav ny giv i Gloppen og etter drøye 15 min var igjen Gloppen i ledelsen med 25-24, dette var spennende. De siste 10 min ble det kjempet hardt for hvert mål, men Florø klarte å i ledelsen og vant 28-26.

Dette ble en «triller» av en kamp som bølget frem og tilbake og var helt åpen helt til de siste minuttene. Selv om 9 av Florø sine utespillere satte seg på scoringslista var det nok det gode spillet fra keeper Elias Hovden Bjerck som ble avgjørende for kampens utfall.

Andre kamp

Andre kamp startet forsiktig som den første men med Gloppen i føringen. Men etter 16 minutter ble det igjen jevnt på stillingen 10-10. Florø fikk nå en god periode men klarte ikke å dra ifra så i stede var det Gloppen som kom tilbake og til pause var stillingen 15-15.

Andre omgang startet med at kampen bølget frem og tilbake og etter 12 min var stillingen 19-19, kampen var helt åpen. Det var rette og slett veldig spennende og underholdene. Publikum støttet opp under et kjempende Florølag og det ble kjemper for hvert mål. Men nå fikk Gloppen en god periode og drog ifra til de ledet 25-20 etter drøye 18 min. Selv om Sander Vike tok stort ansvar og satte 5 av sine 8 scoringer de siste 7 minuttene red Gloppen det av og vant fortjent 30-26.

To jevne kamper

Det ble to jevngode kamper som bølget frem og tilbake på en slik måte at publikum fikk seg en meget flott håndballopplevelse. Det var «Fair Play» fra begge lag som satte spill og prestasjoner i sentrum.

Florø har hatt litt «stang» ut på sine første 7 kamper og ligger nå sist med 4 poeng a poeng med Gloppen på plassen over. Men det er fremdeles 8 kamper og 16 poeng å kjempe om, så fortsetter Florø det spillet som de viste i lange perioder i dag, skal det bli spennende å følge dem fremover.

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball

Fortsetter Florø det spillet som de viste i lange perioder i dag, skal det bli spennende å følge dem fremover.

Selv om 9 av Florø sine utespillere satte seg på scoringslista var det nok det gode spillet fra keeper Elias Hovden Bjerck som ble avgjørende for kampens utfall.