Herrene er optimister tross to tap i Bergen i helgen.

Lørdag drog herrelaget i 3. divisjon til Bergen for å møte Bjørnar 2 på lørdagen i Bjørnarhallen og BI i Fantofthallen på søndag.

Utfordringene med slike 2:er lag og partnerklubblag er at en ikke helt vet hva en møter av spillere. Dette har vi lang erfaring med både på herre- og damesiden.

Og siden Bjørnar 2 sliter i bunnen av 3. divisjon, og deres førstelag ligger komfortabelt litt over midten i 2. divisjon, ble det dessverre slik. Elisabeth Aase Aven oppsummerer:

«Det blei ein tøff kamp for Florøherrane i dag. Vi kjem bakpå frå starten, og finn ikkje skikkelig rytme i spelet vårt, verken framover eller bakover. Vi scorer i utgangspunktet mange nok med mål, og har perioder med bra forsvar, men det held ikkje inn. I dag har vi to nye debutanter, Mathias Indrebø og Marius Humlevåg Gjelsvik, som gjer ein flott jobb. Vi møter eit sterkt Bjørnar 2-lag i dag, som er bedre enn oss og vinner kampen fortjent».

 

Det stod 17-13 til Bjørnar 2 til pause og de vant til slutt 37-32.

Toppscorere på Florø ble Magnus Helland og Hákon Hermannsson Bridde, begge med 8 mål

 

I dagens kamp mot BI kom Florø bedre med fra start. Kampen var meget jevn og det stod 12-12 til pause, som er veldig bra. Elisabeth Aase Aven oppsummerer:

«Litt måltørke i starten av 2. omgang, der vi svir sjansane våre. Dei får vi rett i fleisen, så her taper vi kampen. Utanom det, speler vi jevnt med eit meget godt BI-lag.
Joakim
Espeseth Larsen i mål, har masse flotte redninger, og etablert forsvar sitter mykje bedre i dag. Flott innsats av «Førde» sien back-spelarar, Andreas Gjerde Guddal og Ådne Vinda, i dag. Johannes  Gjøringbø var også solid.»

Det stod som sagt 12-12 til pause men BI vant til slutt 29-22.

Toppscorer på Florø ble Andreas Gjerde Guddal med 7 mål.

Så hvorfor er herrene fortsatt optimister tross to tap i Bergen?

Jo, etter å ha havnet desidert sist i forrige og første sesong i 3. divisjon, fikk vi en ny sjanse i år pga utvidelse fra 10 til 12 lag i serien. Unge spillere fra G16-årslaget puster nå de noe eldre i nakken, og forsterkningene fra Førde som måtte trekke laget sitt i 5. divisjon, har ytterligere styrket spillerstallen.

Laget har nå 20 spillere i stallen og det er nå kamp om både spilletid og plass på laget. Nå er det «juleferie», men brukes den «klokt» kan det bli en spennende kamp mot Sogndal hjemme allerede 5 januar.

Laget blir bedre og bedre for hver kamp og vil kjempe for plassen i 3. divisjon som er sesongens mål.

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball