Romjulscup styrkes og videreutvikles.

I helgen ble Romjulscup arrangert på Florø idrettssenter, en tradisjon nesten like sterk som Florø Rockeklubb sin romjulsrock med Pegasus og Kjippen.

Tidligere hadde vi kun seniorklasser, men dette ble videreutviklet for noen år siden til å dekke alle aldersklasser fra 7 til 70 år.

Pga av antall lag arrangeres Romjulscup nå over to dager og i år var det de fra 15-70 år på fredag og de fra 7 t.o.m. 14 år på søndagen.

I år var det Milli Fjæreide Cetin som var prosjekt ansvarlig for Romjulscup med støtte fra damelag, herrelag og trenerne til de ulike gruppene.

Millie og hennes team sørget for at arrangementet både på fredag og søndag ble gjennomført på en god måte slik at ca. 140 spillere, fordelt på 17 lag, var oppsatt med lagledere, sekretariat, dommere, kiosk og godt med publikum. Det ble spilt ca. 75 kamper over 2 dager noe som er veldig bra.

I klassen fra 15 til 70 år var det en kombinasjon av familielag, vennelag og «mindre aktive spillere» som satte seg stevne. Det var tette og gode kamper og det er en glede å se at ferdighetene sitter godt i, selv om noen ikke spiller like mye håndball lenger.

I klassen fra 7 t.o.m. 14 år var det en fryd å se lagene, bestående av gutter og jenter fra ulike årsklasser, spille sammen. Det var mye god håndball, flotte prestasjoner, Fair Play og en flott innsats både av spillere, dommere og lagledere.

Ekstra artig var det å se unge jenter uredd takle gutter som er 2 år eldre og 30 cm høyere. Denne blandingen av gutter og jenter fra ulike aldersgrupper synes å frigjøre ny energi hos alle parter i en uhøytidelig og morsom Romjulscup.

Tusen takk til Millie, hennes team, spillere, dommere, trenere, foreldre og støttespillere for et vel gjennomført Romjulscup 2019. BZ (Job Well Done) til dere alle.

Her er en lenk til en artikkel med flotte bilete i Firdaposten om Romjulscupen: Romjulscup 2019

Og sist men ikke minst, tusen takk for det gamle og Godt Nytt år til dere alle sammen.

Elisabeth Aven

Leiar i SU, Olav Hatlemark og Milli Fjæreide Cetin