NHHI kjempet seg til seier over Florø sine damer i en «rysare» av en kamp

Florø sitt damelag i 3. divisjon møtte et tent NHHI lag i det som vi antok ville bli en «rysare» av en kamp, og det ble det.

Begge lag hadde en famlende start, men så fikk NHHI en luke og det stod 5-2 til NHHI etter drøye 10 min. Men Florø kjempet seg tilbake og etter ca. 18.30 var stillingen 7-7. Men NHHI drog i fra igjen, men da de fikk to utvisninger på rappen klarte Florø og kjempe seg tilbake og med et frikast 2 sek før slutt kunne Selma Førde med en flott scoring fastsette pauseresultatet til 12-12.

Pausen må ha gjort Florø godt for når andre omgang startet kom de godt i gang og holdt seg et lite hestehode foran til Elise Andersen brakte Florø opp i ledelsen med 19-17 etter ca. 18.30 min samtidig som en NHHI spiller fikk 2 min, vi begynte å tro på en seier.

Men det skulle vi kanskje ikke gjort, for til tross for at NHHI var i undertall startet de en god periode der de scoret 4 ganger uten at Florø reduserte slik at de ledet 19-21 etter drøye 23 min, da tok Hákon Hermansson Bridde «Time out».

Rett etter «Time out» scoret Kristine Orheim sikkert på straffe og reduserte til 20-21 etter drøye 24 min. Men til tross for at NHHI igjen fikk to spillere utvist på kort tid klarte de å øke ledelsen til 20-22, det kokte både på banen og tribunen. Men nå tok Marte tak og reduserte til 22-23 etter 29.35, kunne det bli uavgjort?

Men sluttspurten kom for sent så NHHI kunne kontrollere inn tik seier 22-23 i det som på forhånd var «annonsert» som en «rysare» av en kamp.

NHHI er et lag med spillere med erfaring fra 1. til 3. divisjon og de kom til Florø for å kjempe seg til en seier.

Begge lag scoret 5 mål på straffe, men NHHI skilte seg mht bestrafning. Florø hadde 1 advarsel og 1 utvisning, NHHI hadde 2 advarsler og hele 6 utvisninger.

I første omgang ble Florø kjempet ut av stilen av NHHI, men en opplagt Helene Sudmann i mål og en sluttspurt brakte balanse i resultatet og 12-12 til pausen.

Andre omgang ble langt bedre og vi trodde på seier til det var ca. 11 min igjen. Men laget som helhet klarte ikke å leve opp til hverken innsats, presisjon eller vilje som vi har sett i de to siste hjemmekampene. NHHI ville mest og drog seieren i land noe de selvsagt var veldig glade for, de trenger poengene for å unngå nedrykk.

Florø sine spillere, trenere, foreldre og støttespillere var selvsagt tilsvarende skuffet. Det er lov å være skuffet i en dag, men i morgen er det bare å brette opp armene for det er 11 kamper og 22 poeng til å kjempe for.

·       Nr 5 Julie Mari Fjell Simonsen med 5 scoringer ble kåret til NHHI sin beste spiller.

·       Nr 7 Elise Eldevik Andersen med 6 scoringer ble kåret til Florø sin beste spiller.

 

Neste kamp er mot Bergen HK hjemme søndag 26. januar kl 11:15.

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball