Viktig seier for J16-laget mot Stryn

Florø SK Handball sitt J16-lag, som er trent av Kari Aase, Tore Strømsøy og Elisabeth Aase Aven, har faktisk klart det kunststykke å øke spillergruppa til hele 17 spillere denne sesongen, det «normale» ville være en reduksjon. J2003-gruppa spiller både J16-serien og J18-serien i SF samt at hele 11 av dem har spilt seniorkamper på Florø-2 i 4. divisjon og en spiller fast på Florø i 3. divisjon.

Spillergruppa er så ivrig at da Kari og Tore spurte hvem som kunne spille kamp mot Stryn i dag meldte 15 spiller seg klar. Dessverre kunne en denne gangen bare ta med 11 spillere, de resterende får sine muligheter straks.

Florø kom best i gang og da Stryn tok time-out etter ca. 8 min ledet Florø 8-3. Nå kom Stryn mer med i kampen, knappet ned på Florø sin ledelse og etter knappe 23 min. var stillingen 12-12, nå tok Florø time out.

Kort etter fikk Florø en spiller utvist og Stryn gikk i ledelsen for første gang i kampen med 13-12. Men en redusering 10 sek før pause av Josefine Strand Bjørnå fastsatte pauseresultat til 13-13.

Etter pausen gikk Florø rett i angrep og kjørte på, og da Therese Yri økte ledelsen til 22-16 etter 8 min, tok Stryn time-out.

Den pausen må ha gjort godt for nå var det Stryn som gikk rett i angrep og kjørte på. Da Marie Rekdal Johannsdottir scoret sitt 9. mål og førte Stryn i ledelse 25-24 etter ca. 16:30 fikk vi bange anelser, skulle Stryn slå Florø?

Begge lag kjempet nå om å få overtaket men nei, etter drøye 18 min var stillingen likt 26-26.

Men Florø fikk til en sluttspurt anført av Marie Sivertsen i storform. Da hun scoret kampens siste mål og fastsatte sluttresultatet til 29-26 og seier til Florø, hadde hun scoret 12 av målene. «Marie har skikkelig guts for tida» hevder Elisabeth Aase Aven.

Samtidig var dette en solid laginnsats der hele 7 av utespillerne satte seg på scoringslista.

Alltid kjekt å ta fatt på hjemturen etter en seier, men den neste virkelig store testen kommer mot Dale hjemme 1. februar. Den vil nok avgjøre hvilke lag som går til regionsluttspillet der de møter de to beste lagene fra Hordaland. Vi er optimister på vegene av J16 lager og har trua.

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball