Florø med sterk seier over Sogndal

For å sikre optimal opplading til kampen inviterte KINN Hotell v/Terje Andersen til et lett felles måltid for alle i treningsgruppa før kampen.

Det var et stort publikum som hadde møtt opp på tirsdagskvelden på Florø idrettssenter for å støtte damene i den viktige kampen mot Sogndal.

Da kampen startet var det to lag som visste hva som stod på spill og var fullt konsentrert.  Florø kom godt ut, men Sogndal ville og så være med så etter 7 min var stillingen 4 – 4.

Men nå kom en lang periode med sterkt press fra Florø og da Mathilde Bruflot Tonheim satte ballen kontant i mål og økte ledelsen til 9 – 4 tok Sogndal time out, vi øynet en seier.

Florø damene hadde fått smilet og humøret på plass, var mer konsentrert, mindre feilpasninger og fortsatte presset slik at de kunne gå til pause med ledelse 13 – 7, dette svingte.

Etter pause kom Sogndal mere med og viste at de ikke ville gi seg uten kamp. Og da nr 6, Monika Moe, reduserte til 15 – 11 etter knappe 4 minutter innså vi at i Håndball kan det svinge fort.

Men Florø spilte godt i forsvar, hadde en god keeper og prikket inn mål fremover så da Hákon tok time out etter drøye 18 min, ledet Florø trygt 24 – 16.

Florø fortsette å presse, rullerte på spillere, støttet hverandre, jublet for scoringer og gav seg ikke før Kristina Udberg scoret siste målet og fastsatte sluttresultatet til 29 – 20 og en vel fortjent seier.

Dette var en meget viktig kamp og Hákon gav følgende kommentar etter kampen: «The girls did very well and this victory was so important for us. Now we are «alive» and will fight for all points ahead».

Eva Endestad hadde følgende kommentar: «Fantastisk bra innsats i kveld, jenter og veldig viktige poeng. No må vi ta med oss godfølelsen av å vinne videre på dei neste kampane».

Det var et lettet og fornøyd lag som kunne ta imot publikum sin hyllest etter kampen, dette var en viktig seier.

Nr 3 Miriam Lyngset Christiansen ble kåret til Sogndal sin beste spiller med 4 mål

Nr 9 Selma Førde ble kåret til Florø sin beste spiller med 8 mål

Seieren brakte Florø over «streken» og har nå Sogndal, NHHI og Dale bak seg på tabellen. Men det er meget tett og mye kan enda skje på de 7 siste seriekampene.

Allerede til helgen braker det løs igjen med to viktige hjemmekamper, først BSI på lørdag kl 16:30 og deretter Fyllingen 2 på søndag kl 11:30.

Jentene takker publikum for støtten og håper å se dem tilbake i hallen til helgen.

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball

KINN Hotell v/Terje Andersen inviterte til et lett felles måltid for alle i treningsgruppa før kampen, for å sikre optimal opplading.

 

 

Foto: Cecilia Molander

 

 

 

 

Nr 3 Miriam Lyngset Christiansen ble kåret til Sogndal sin beste spiller med 4 mål. Foto: Cecilia Molander

Nr 9 Selma Førde ble kåret til Florø sin beste spiller med 8 mål. Foto: Cecilia Molander

Miriam Lyngset Christiansen, Sogndal og Selma Førde, Florø. Foto: Cecilia Moalnder