Florø SK Handball har arrangert 3 dager med NHF Rema 1000 håndballskole for barn fra 1. til 7. klasse i vinterferien fra den 17. tom 19. februar. Den hadde rekordoppslutning med drøye 90 deltagere, det er vi meget stolt over.

Rema 1000:

Alle deltakerne har fått egen ball, t-skjorte, drikkeflaske og siste dagen fikk alle diplom og is. Kjøpmann Stian Rønnekleiv på Rema 1000 Evja har levert mat, frukt og stilte opp og viste sine ferdigheter som gammel håndballspiller for deltakerne.

Det viktige apparatet

For å sikre at deltagerne får et godt utbytte har vi hatt et stort apparat det Hákon Hermansson Bridde har hatt det overordnede ansvaret og Henning Mettenes har styrt det sportslige gjennom ca. 20 instruktører mellom 15 og 17 år. Videre har vi hatt på plass et støtteapparat for å sikre mat, administrasjon, koordinering, oppfølging og rengjøring på 6 til 7 voksne.

Selv om det har vært rekordoppslutning og det var vært ca. 120 mennesker i sving har håndballskolen vært en suksess fordi:

·       Vi har et godt og velprøvd opplegg.

·       Enda bedre struktur har ført til mindre støy og mer utbytte.

·       Veldig flinke instruktører som har fått brukt og prøvd sine lederegenskaper.

Deltakere

Mange av deltakerne har vært med tidligere og noen var helt nye. Noen kunne spasere til håndballskolen og andre ble kjørt helt fra Steinhovden. Det har vært lærevillige og kjekke barn full av energi slik vi liker det.

Støtte i markedsføring

Den store oppslutningen skyldes nok at vi prøver å lage «døren» så bred og «terskelen» så lav som mulig for å kunne leve opp til vår visjon: «Håndball for alle i Florø/Kinn Kommune».

For å kunne nå ut til flest mulig har vi brukt «ranselpost», drevet markedsføring og fått meget god støtte fra Flora Frivilligsentral, KF Innvandrersenteret, NOSFO, Krisesenteret for Sogn og Fjordane med flere.

De viktige unge lederne

Det har vært de 20 unge instruktørene våre som har vært bærebjelken i håndballskolen. Alle har barnetrenerkurs og erfaring som instruktører på SFO. De fleste har også erfaring som instruktører fra tidligere og enda tidligere har de selv vært elever så her er det etablert en viktig «lenke».

Det er meget krevende å være instruktør, så om deltakerne kommer slitne hjem etter en lang dag så gjør instruktørene det også.

Høy aktivitet krever god mat og drikke

Vi blir like imponert over hvor sultne barna blir når de deltar på håndballskole. Alle mat til lunsj blir spist opp og vel så det uten noen «kny». Vann og rikelig med frukt bidrar til at aktivitetsnivået og energi holdes oppe. Men samtidig har alle minst en rolig økt i løpet av dagen slik at får samlet seg og kost seg litt med rolig aktivitet.

Vi skal bli bedre

For å sikre at vi som arrangør hele tiden kan bli litt bedre har vi nå sendt ut en e-post til alle foreldre der «Evaluering Rema 1000 håndballskole vinter 2020» kan gjøres via en egen link. Vi håper at så mange som mulig benytter seg at dette slik at vi kan fange opp både ris og ros slik at vi kan bli bedre.

Vil du fortsette med håndball

Dersom dette var første møte med håndball og en ønsker å fortsette, så er det en egen link i e-posten over til de ulike gruppen våre. Der står tid, sted og trener for de ulike gruppene og vi vil anbefale å ta kontakt slik at en får prøvd dette videre.

Tusen takk

Først og fremst vil vi takke alle deltagerne for at dere/deres foreldre meldte dere på håndballskolen. Så må vi takke instruktører, ledere, støttespillere, NHF/Rema 1000 og alle andre som direkte har vært involvert. BZ (Job Well Done) og fortsatt god vinterferie.

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball