Det var tøffe og jevne kamper vi ønsket oss /

Vårt J18-lag har spilt andre kvalifisering til J18 Lerøy-serien i Oslo i helgen med Nordstrand som vertskap. Med to tap og en seier er Lerøy-eventyret over, men vi fikk de tøffe og jevne kamper vi ønsket oss.

Dia Midjord, vår trenar, har laget en fin oppsummering:

«Etter to tøffe kamper på lørdag mot lag med masser av fart og kraft i laget, fikk vi en litt lettere kamp på søndag som vi også vant med 12 mål. Men det er mot de sterke lagene at det er gøy å spille håndball, og det er mot de sterke lagene at vårt lag høster mest erfaring. Alle små detaljer teller i kamper mot sterke lag; den enkelte spiller må være påskrudd, konsentrert, fokusert, ha vilje og skarphet i alle skudd, kvalitet i alle pasninger og må være årvåken i forsvar – feiler du på disse tingene, kan det gå veldig fort på måltavlen.

Nordstrand-Florø 24-15 (12-7).

Vi kom godt i gang og ledet 6-2 etter 12 minutter. Vi spilte god håndball med trygge pasninger, men endret så til kontra- og angrepsspill med høy risiko og mange tekniske feil. Vi greide kun å score ét mål til før pause og tapte kampen mot en sterk motstander. Nordstrand har et godt lag med god målvakt, flyttbart 6-0 forsvar, fart i fremover spill, power/kraft i angrep og veldig god kondis.

  • Pia Klocke blev banens beste.

Florø-Utleira 18-22 (5-16).

Vi kom forferdelig fra start og hadde ikke bevegelse og krefter nok til å skyte oss igjennom Utleira-forsvaret og den sterke målvakten. Ei heller var vi lure nok til å spille oss fri på kantene. Scoringsprosenten i første omgang var 24, og det er hittil vår laveste score på én omgang. Men etter pausen senket vi skuldrene og startet innhentingen. Vi spilte veldig effektiv håndball og motstanderen ble litt forvirret. Vi vant 2. omgang 13-6, men det var dessverre ikke nok. Tapte kampen med fire mål. Etter kampen fikk laget skryt fra Utleira-treneren for god innstilling, lagånd og flere gode spillere.

  • Maren Landøy blev banens beste.

Junkeren-Florø 13-25 (7-11).

Junkeren dekket 5-1 og vi brukte litt tid å omstille oss. Hadde litt for mange tekniske feil i starten, fordi vi ble litt for ivrige og glemte struktur i kontra og angrep. Men etter et kvarter hadde vi knekt koden. Vi kjørte med overgangsspill og forflytning før ballmottak – det gav oss en ledelse, som vi sakte og sikkert økte i 2. omgang. En fin kamp å slutte helgen av med.

  • I siste kampen ble Adriane Ødegaard Bakke banens beste.

Tusen takk

Tusen takk til Nordstand for meget flott vertskap og en tøff kamp. Og tusen takk til Utleira og Junkeren

Det var tøffe og jevne kamper vi ønsket oss – og det fikk vi»

Morten Mortensen, leiar for Florø SK Handball