To tøffe kamper i Bergen gir tro på fremtiden.

Sesongbeste for Florø sitt damelag i 3. divisjon i Bergen i helgen, tross tap mot både Bergen og Fyllingen 2.

Men det startet dårlig. Marte Kristine Søvig, lagets beste og mest erfarne spiller, tråkket over på fredagens trening og kunne ikke spille. Hun fulgte dog med laget på krykker som moralsk støtte.

Lørdag var det kamp mot Bergen, et lag som er i toppen av 3. divisjon etter en fin start på sesongen.

Men jentene gikk ut med trua på seier og spilte jevnt mot Bergen i store deler av 1. omgang. Dessverre fikk de en dårlig periode, så Bergen kunne gå til pause med ledelse 19-15.

I andre omgang kjørte jentene på igjen med en fantastisk innsats og godt spill. Omgangen ble svært jevn og kunne tippet begge veier men Bergen trakk det lengste strået og vant 32-27.

Søndag var det Fyllingen 2 som var motstanderen, laget som hadde slått Bergen 42-20 for 10 dager siden.

Men jentene gikk enda en gang ut på banen med trua på seier og overrasket Fyllingen 2.

Det ble en svært jevn kamp der lagene skiftet på å være i føringen. Etter drøye 22 min ledet Florø 14-11 og håpet om seier var absolutt levende. Men Fyllingen 2 kom tilbake og kunne gå til pause med ledelse 16-15.

I andre omgang fulgte lagene hverandre tett til det stod 18-18 etter ca. 5 min. Deretter kom Fyllingen i føringen og ledet 28-22 etter drøye 16 min. Men Florø behold trua og kjempet seg opp i ryggen på Fyllingen igjen til det stod 30-27 etter knappe 25 min, kunne det gå? Det var høy intensitet, stor vilje og godt spill, så kampen stod og vippet i sluttminuttene men Fyllingen 2 sto imot presset og igjen trakk hjemmelaget det lengste strået og vant 32-30.

For å sette kampene i perspektiv så leder nå Fyllingen 2 3.  divisjon med Bergen som nr. 3, 1 poeng bak Fyllingen 2. At jentene i lange perioder spilte jevnt og bedre enn både Bergen og Fyllingen 2 blir av Hákon Hermansson Bridde, Florøs trener, karakterisert som årsbeste. Han var svært fornøgd både med innstilling, spirit, innsats og spillet som jentene viste.

Klarer laget å ta dette med seg videre i de neste kampene, har han stor tro på at denne sesongen kan bli en meget fin opplevelse.

Vi lar Marte Kristine Søvig som dessverre måtte se kampen fra benken sine ord bli de siste:

«Jenter, for en helg!!! Eg er så ufattelig stolt over hver enkelt av dere! Dere gir 100% og kjemper fra start til slutt! Vi er faktisk så gode at vi spiller jevnt med de beste lagene i serien🤩fortsetter vi sann som dette blir det en heilt fantastisk sesong❤️ god tur heim!»

RMKS: Neste kamp er mot Os hjemme søndag 15 desember, da blir det fest.