NHF: Lisensen dekker også egentrening

Foto: Vegard Grøtt/NTB Scanpix

Gjensidige har bestemt at håndballisensen også vil dekke organisert egentrening.

Håndballisensen gjelder normalt sett bare organisert trening. Det som foregår nå, er imidlertid ikke normalt. For eksempel er idrettsanlegg vedtatt avstengt, og aktivitetene er satt helt på vent. Treningsstudioene er også lukket.

Håndballspillere bes istedet, som øvrige idrettsutøvere og befolkningen ellers, om å trene på egen hånd. Dette utløser spørsmål om hvilken form for dekning håndballisensen gir, dersom det skulle oppstå situasjoner i forbindelse med egentreningen.

Norges Håndballforbund har Gjensidige som forsikringspartner, også i lisenssammenheng. Gjensidige og Norges Håndballforbund har inngått en avtale om at lisensen i denne situasjonen også skal dekke strukturert egentrening – for eksempel løpe- og styrketrening, i tillegg til håndballspesifikk alenetrening med ball.

Aktiviteter som utføres sammen med andre, for eksempel løkkefotball eller annen ballek, dekkes ikke. Ikke minst siden denne formen for sammenkomst strider mot råd fra Folkehelseinstituttet.

Vår samleside om koronaviruset

Mer info om lisensordningen

Se mer om trening på handball.no

 

17.03.2020  Lars Kvam, Norges håndballforbund