Slik avsluttes sesongen 2019-20 (fra Norges handballforbund (NHF))

(Teksten kjem frå NHF sine sider.)

Nederst på denne siden finner du all informasjon NHF har publisert vedrørende koronavirusets påvirkning på håndballen.

Slik avsluttes sesongen 2019-20

All håndballaktivitet er nå innstilt på grunn av koronavirusets utbredelse.

Norges Håndballforbund presenterte 18.mars prinsippene for hvordan tabellene for seriespillet skal beregnes og sluttføres.

De overordnede prinsippene som er vedtatt for seriespillet i REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon er:​ 

«Endelige tabeller gjøres opp etter prinsippet om antall poeng delt på antall kamper. Dette blir gjort som en konsekvens av flere tilfeller hvor det er ulikt antall spilte kamper innenfor hver enkelt serie». ​

Opp- og nedrykk

  • I serier der opp- og nedrykk er avklart, blir dette gjennomført. Regional kvote for opprykk til 2. divisjon blir opprettholdt.
  • Lag som etter beregning havner på kvalifiseringsplass for opprykk, gis tilbud om direkte opprykk. Dette omfatter lagene som blir nummer tre i 1. divisjon og avdelingsvinnerne i 2. divisjon. Det vil medføre utvidelse av antall lag i noen av seriene kommende sesong.​ Dersom lag trekker seg eller avslår, vil ledige plasser ikke bli fylt opp med mindre det blir færre enn tolv lag.Lag som etter beregning havner på nedrykksplass, men som ville hatt mulighet for å beholde plassen dersom sesongen ble ferdigspilt, får tilbud om å bli værende i samme divisjon.
  • NHF vil i den nærmeste tiden kontakte alle klubber som er i en av de tre foregående kategoriene. Etter avklaring med de involverte klubbene, vil endelig avdelingsoppsett for REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon for kommende sesong bli publisert på handball.no.
  • NHF utreder behovet for å utvide reservasjonsmuligheter og frister, og vil komme tilbake til dette.​

Les mer om hvordan de ulike seriene avsluttes.

Dette gjelder for internasjonal håndball

OL-kvalifiseringen er utsatt for begge kjønn. Håndballjentene skulle spilt i Montenegro 20.-22. mars, mens Håndballguttas pulje var berammet til Trondheim Spektrum 17.-19. april. IHF opererer med en plan om at kvalifiseringene skal gjennomføres i juni. Billettkjøpere i Trondheim vil bli kontaktet av Eventim med tilbud om refusjon.

All aktivitet for yngre landslag og beachlandslagene er også avlyst frem til 24. mai.

EHF har lansert alternative spilledatoer for sine Final 4-arrangement, alle europacupkamper – inkludert Haldens kvartfinaeoppgjør mot Valur – fra nå og frem til 12. april er utsatt på ubestemt tid, og kvalifiseringene til EURO 2020 for kvinner i mars er omberammet til juni.

Informasjon til klubber og lag

Norges Håndballforbund anmoder alle lag, klubber og medlemmer om å benytte Folkehelseinstituttets nettsider for oppdatert informasjon rundt viruset.

Helsedirektoratet har vedtatt at idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs skal stenges.

Juridiske konsekvenser for idretten som følge av koronaviruset.

Norges Håndballforbund er i tett dialog med Norges Idrettsforbund (NIF) om håndteringen av situasjonen. NIF har på sine hjemmesider opprettet en temaartikkel om det nye koronaviruset: 

Vi oppfordrer på det sterkeste personer som settes i karantene, om å respektere instruksen som gis fra helsepersonellet.