Endelig en solid seier for herrene

Lagbilete tatt frå tidlegere kamp.

Endelig en solid seier for herrene

Fredag møtte herrene tabelltoer BSI på bortebane i Bergen. Florø sin stall var bare 7 spillere men de gikk ut som løver og ledet 14-12 til pause. Men etter pausen merket en mer og mer at en manglet innbyttere men holdt rimelig godt følge de første 20 min (24-22 til BSI), men BSI sikret seieren og vant fortjent 33-28. Daniel Kvidahl satte helle 17 av Florø sine 28 mål og ble kåret til banens beste.

Lørdag møtte herrene BI som ligger omtrent midt på tabellen på bortebane i Bergen. Nå hadde Florø sin stall økt til hele 9 spillere og mulighetene for en bedre kamp økte med det.
Florø kom godt i gang men kampen var ganske jevn de første 10 minuttene. Deretter festet Florø mer grepet og kunne gå til pause med ledelse 17-12.
BI kom best i gang i andre omgang og etter ca. 15 minutter var stillingen 20-17 til Florø. Nå fikk Florø en god periode og etter ca. 26 minutter ledet Florø 26-19 samme som ved pause.
Men nå startet BI et stormløp med 5 raske scoringer slik at når det var 30 sek igjen var stillingen 26-24. Men Florø, med Daniel Kvidahl, roet det hele og ned med en scoring i sluttsekundene så kampen endte med en solid seier 27-24.

Johannes Gjøringbø har ikke spilt håndball på to år, men da Dia manglet spillere begge dagene stilte han opp på kort varsel. Dia var naturlig nok skeptisk med å bruke en spiller han ikke hadde sett før og som enda til ikke hadde spilt på 2 år. Men Johannes imponerte stort på alle måter og spesielt i forsvar og kan glede seg over to gode kamper og 4 scoringer.

Ex florøspilleren Thomas Berhane (G99) spilte på BI i dag. Han var en av de mest markante BI spillerne og scoret 5 av BI sine 24 mål.

Dia var meget fornøyd med laget i begge kampene. Selv om en ikke hadde innbyttere mot BSI fredag var han meget fornøyd med spill og innsats. Han var selvsagt meget fornøyd med Daniel, positivt overrasket over Johannes og imponert over keeperen Elisas Hovden Bjerk som trakk på seg utespillerdrakta, og gjorde en god jobb og scoret 3 mål.

Lørdag kunne Håvard Hovland og Sivert Igelkjønn Åsnes, begge fra Dale, være med. Dette både styrket laget og gjorde at en hadde to reserver til enhver tid (en keeper og en utespiller).
Daniel gjorde som vanlig en god jobb, men hadde stort sette frimerke i 2 x 30 min. Da var det godt å ha Sivert med som satte 6 scoringer og resten av laget som kjempet som løver. Men Dia sier: «Roger Nordal var fantastisk i målet, han hadde en masse flotte redninger og var hodeårsaken til sigeren».

Nå er Florø over streken men neste kamp mot Eid vil avgjøre hvem som skal rykke ned og hvem som skal beholde plassen i 3. divisjon. Florø har 2 poeng mer enn Eid, men en kamp «ikke møtte». Så Florø må enten vinne eller spille uavgjort mot Eid for å berge plassen i divisjonen.

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball

 

Foto: Cecilia Molander.
Bileta er beskyttet av loven om opphavsrett.

Bileta er frå ein tidlegere kamp.

Elias Hovden Bjerck

Roger Nordal

Daniel Kvidahl

Florø sin trenar: Dia Midjord