,

Veldig kjekke dager på håndballskole /

Veldig kjekke dager på håndballskole
Florø SK Handball har arrangert 3 kjekke dager med gratis håndballskole for drøye 70 deltakere i høstferien.
Deltakerne 
Deltakerne var barn og unge mellom 6 og 12 år i en blanding av øvde og uøvde. Disse ble organisert i ulike grupper basert på alder og ferdigheter slik at alle fikk en opplevelse av mestring ift det nivået de var på.
Gratis håndballskole med støtte fra Gjensidige-stiftelsen
Over 70 deltakere fikk oppleve en veldig kjekk og gratis håndballskole i høstferien med grunnlag i prosjekt «fra håndballskole til organisert håndball».
Hensikten er å la så mange som mulig få en smak av håndball for deretter rekruttere dem inn i klubbens organiserte grupper.
Mange var i sving for å skape god aktivitet.
For å kunne gi over 70 deltakere et godt utbytte er det et stort apparat for å sikre organisering, utøvelse, bespising/drikke/frukt mm. Så ut over de totalt 28 instruktørene hadde vi 5-7 voksne på kjøkkenet, mat, ryddig etc og 1-4 på administrasjon og vakt, totalt ca 10 mennesker i sving hver dag.
Støtte fra innvandrerforeldre
Denne gangen hadde vi meget god støtte på kjøkken og administrasjon med 5-6 voksne damer fra Ukraina og Syria hver dag (Tusen takk til KURS KF). Dette er en meget god hjelp samtidig som de reflekterer deler av deltakernes ulike nasjonaliteter. Denne støtten har i mange år vært meget viktig for å kunne arrangere håndballskoler under vår visjon: Håndball for alle i Florø/Kinn kommune
 
Utvikling av unge ledere
Instruktørene var aktive spillere med barnetrenerkurs fra J2008- og G2008-gruppa (15 år) under ledelse av andre voksne og hovedtrener Dia Midjord. I løpet av de tre dagene var det totalt 28 instruktører i sving (16 jenter og 12 gutter). Å være instruktør på en håndballskole som dette er meget krevende og utfordrer deres lederegenskaper på et bredt spekter.
En refleksjon / oppsummering fra Lill Therese Strømmen Kristiansen
Lill Therese Strømmen Kristiansen fra J2008-gruppa, hadde det overordnede ansvaret for håndballskolen med støtte fra noen andre foreldre fra denne gruppa.
Hun vil fremheve følgende
  • Det var utrolig fint med så god hjelp på kjøkkenet og til matservering. Og så vil jeg berømme de fantastisk kjekke ungdommene som virkelig har stått på som instruktører
  • Det har vært tre slitsomme, men veldig kjekke dager! Vi avsluttet dag 3 med en velfortjent is til alle sammen. Og mange gode klemmer fikk vi når barna dro. Flere sa til og med: «Sees neste gang»! 😊
Tusen takk
Tusen takk til deltakere, instruktører, støttespillere, foreldre, KURS KF, Gjensidigestiftelsen, m.m. for tre hyggelige dager med håndballskole rett etter 3 dager med Vestkystcup.  BZ (Job Well Done), fortsatt god høstferie og for dem som liker håndball, velkommen til vår regulære aktivitet i klubbens grupper.

Morten Mortensen, leiar for Florø SK Handball
Foto: Cecilia Molander