Knepent tap tross årsbeste for Florø sitt K3-lag mot Askøy lørdag

Knepent tap tross årsbeste for Florø sitt K3-lag mot Askøy lørdag

 

Florø tok imot Askøy i 3. divisjon kvinner på Florø idrettssenter lørdag. En kamp som med seier ville bringe enten Florø eller Askøy vekk fra bunnstriden.

 

Florø kom godt i gang

Begge lag startet nervøst, men etter knappe 7 minutter kunne Florø notere seg for en 3-1 ledelse. De neste 10 minuttene kom Askøy anført av nr 8 Caroline Sundin i siget og etter drøye 16 minutter kom de i føringen for første gang på stillingen 7-6 til Askøy.

Lagene fulgte hverandre

Siste halve 1. omgang fulgte lagene hverandre tett, men da det så ut som at Florø igjen skulle få seg en liten ledelse fikk heller Askøy noen kjappe mål og kunne gå til pause med ledelse 14-12.

Askøy kom godt i gang etter pause

Askøy, anført av C Sundin, kom godt i gang etter pause og ledet med 4 mål flere ganger, senest når hun satte inn sin tredje straffe etter knappe 9 minutter på stillingen 17-21… dette så ikke bra ut.

Så våknet de unge 16-åringene

Anført av debutanten Hanne Solheim, med god støtte fra Ine Hovland Orre, Sofie Bøhmer og Julia Maureira, ble det prikket inn hele 5 scoringer på 5 minutter og etter 15:27 var stillingen 22-22, kampen var åpen igjen.

Askøy trakk det lengste strået

Lagene fulgte hverandre tett de neste 10 minuttene og da Hanna Solheim satte inn sin åttende og siste scoring etter 25:17 og stillingen var 27-27 trodde mange at dette kunne gå veien for Florø. Men en straffe til Askøy kombinert med utvisning i sluttminuttene gjorde at Askøy trakk det lengste strået og vant 30-27 over Florø.

Feil, straffer og årsbeste.

Florø hadde nok litt for mange feil som Askøy med sitt noe mer rutinerte mannskap, utnyttet effektivt. Videre viste straffeprotokollen 8-3 i Askøy sin favør, men til tross for dette viste Florø vilje til å kjempe for seier selv om at en kom bakpå flere ganger spesielt i andre omgang. Hele 8 spillere satte seg på scoringslisten, men det var nok debutanten 16-åringen Hanna Solheim med sin 8 scoringer som hadde størst grunn til å smile.

 

Kåring av beste spiller.

En jury kåret beste spiller på begge lag. Dessverre hadde vi ingen gave til disse annet enn god gammeldags velfortjent klapp og anerkjennelse. Det kom ikke som noen overraskelse at nr 8 Caroline Sundin ble til Askøy sin beste spiller. Hun var et konstant aktivum og satte 7 spillemål og 6 straffer, nesten halvparten av Askøy sine scoringer. Nr 24 og debutant Hanna Solheim med sine 8 spillemål, primært fra vingposisjon ble kåret til Florø sin beste spiller.

 

Årsbeste og mye positivt

Med 14 spillere på kamprapporten hvorav 3 var målvakter var det veldig positivt at hele 8 utespillere satte seg på scoringslisten. Leah Sisi Sinclair Aukland og Hanna Solheim fikk sin debut på seniornivå/3. divisjon. Det var mer energi, vilje og ferdigheter i laget i dag. Måten de spilte og kjempet for å vinne helt til siste slutt støtter beskrivelsen årsbeste og gir håp om at neste seier ikke bør ligge langt unna.

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball