Tre seire til damelaget i Sogn i helgen. –

Tre seire til damelaget i Sogn i helgen.

Etter tre seire til damelaget i Sogn i helgen, holder laget kontakt med Sogndal og det er brygget for en slags seriefinale mellom Florø og Sogndal på Florø idrettssenter søndag 12. mars (Neste helg).

På tur til Sogn

Trenere og 13 spiller drog til Sogn i helgen for å kose seg, bygge lag og spille tre kamper.

Lørdag Florø – Jotun i Årdalshallen

Før kampen var det minneord og 1 minutts stillhet til ære Tor Bjarne Midtun. Veldig flott at damelaget vårt fikk delta og bidra til denne rammen.

Jotun ligger nest sist på tabellen, men når en studerer kampene deres så har de mange knappe tap og har utviklet seg gjennom sesongen. Det ble en jevn og tøff kamp og det var uavgjort 14 – 14 til pause. Andre omgang ble også jevn, og etter drøye 21 minutter var det fremdeles uavgjort 20 – 20. Men kjappe og viktige mål kombinert med «time out», sikret Florø seieren med 26 – 22 i en jevnspilt kamp.

Søndag Florø – Aurland i Aurlandshallen

Aurland ligger sist på tabellen og det var antatt at dette ville bli en lett seier. Da kampen startet gikk Florø i føringen, men Aurland hang godt med og Florø ledet bare 11 – 8 til pause. Men da andre omgang startet var Florø klar og stakk ifra og så seg ikke tilbake før dommeren blåste for full tid og seier 36 – 15.

Søndag Florø – Syril i Leikangerhallen.

Syril lå på 3. plass på tabellen og var antatt å være helgens vanskeligste kamp med to kamper i beina. Men da kampen startet var Florø klar, gikk offensivt ut og bare økte til det stod 17 – 8 til pause. I andre omgang slakket Florø noe på og den ble mer jevnspilt, men med seier til Florø 29 – 18.

På tur til Sogn med tre viktige seire.

Damelaget fulgte oppskriften, de var på tur, koste seg, bygde lag og vant alle tre kampene. Men de ble også varm i trøya og spiller bedre sammen. Alle utespilleren fikk også rimelig med spilletid og samtlige satt seg på scoringslista, noe som gir energi og selvtillit.

Neste søndag er det Sogndal hjemme

Sogndal er selvsagt favoritt som har vunnet alle sine kamper så langt. Første kamp mot Florø endte dog med knappest mulig seier til Sogndal 23 – 22 i Sogndalshallen. Men med ny energi og selvtillit håper vi at damene fra Florø kan få revansje mot Sogndal og overta tabelltoppen.

  •  Det er i alle fall målet: vinne serien og kunne spille kvalifisering om opprykk til 3. divisjon.

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball