Damelaget skal spille i 3. div Kvinner denne sesongen – gratulerer! /

Damelaget skal spille i 3. divisjon Kvinner denne sesongen – gratulerer.

Denne uken fikk vi etter søknad overta den ledige plassen i 3 div kvinner etter at Gloppen HK hadde trukket laget sitt.

 

En kronglete vei

Damelaget spilte i 4. divisjon avd 02 sist sesong etter å ha rykket ned fra 3. divisjon året før. Det viste seg at seriemesterskapet ville stå mellom Sogndal og Florø og deres siste kamp 13. mars ble på en måte en seriefinale som Florø måtte vinne. Kampen ble jevn og endte uavgjort, det var stor skuffelse på det unge florølaget. Men Florø fikk medhold i protest, kampen ble satt til 0-0 med seier til Florø og ble dermed seriemester med knappest mulig margin.

Men det er ikke nok å vinne serien for å rykke opp. Her måtte en spille kvalifisering mot lag nr 2 BI i 4. divisjon avd 01. 7 mai var det duket for kvalifisering mot BI i Fjalerhallen i Dale. Det viste seg at BI var 1-2 hakk bedre/mer erfarne og det endte med et klart tap, igjen stor skuffelse på det unge florølaget.

 

3. divisjon Kvinner – Gloppen HK

Det er en relativt stor nivåforskjell mellom 3. divisjon og 4. divisjon avd 02 (SF). Dette er grunnen til at Florø sitt damelag har vekslet mellom 3. og 4. divisjon siden 2015. Lag som Sogndal, Stryn, Dale, Gloppen og Florø har vært i 3. divisjon, men det har vært vanskelig å holde seg der over tid. Den største prestasjonen har nok Dale med hele 13 år i divisjonen før de måtte ta den sure veien ned i 4. divisjon.

Gloppen HK hadde en relativt god sesong sist året, men de har som oss et ungt lag og er sårbare når det blir store utskiftinger. Selv om de nå var eneste laget fra SF igjen i 3. divisjon denne sesongen, måtte de til slutt kaste inn håndkleet. Men ikke helt, de ville fremdeles spille håndball men da i 4. divisjon avd 02.

 

Florø i 3. divisjon – Gloppen HK i 4. divisjon.

Når Gloppen trakk laget sitt gjorde NHF Region Vest en god og pragmatisk vurdering, løftet saken til regionstyret som falt ned på at Florø og Gloppen byttet plass.

Dette er selvsagt gledelig for oss og damene i Gloppen som får et kamptilbud, men kanskje like mye for hele håndballmiljøet i sone 1, 2 og 3/SF.

 

Florø det eneste laget i 3. divisjon fra SF

Med en kronglete vei, skuffelser hos Sogndal, Dale og Gloppen og en dose dyktighet/flaks er nå Florø klar for 3. divisjon Kvinner som det eneste laget fra gamle SF. Dette har gitt både spillere, trenere, laget og klubben en stor opptur og en mulighet som vi skal ta godt vare på. Målet er enkelt: vi skal beholde plassen i 3. divisjon.

 

Serien åpner med 4 hjemmekamper.

Serien åpnet mot NHHI hjemme den 16. sept i henhold til terminlistene og følges opp med 3 andre hjemmekamper før en må ta sin første tur til Bergen i slutten av oktober. Dette gir grunnlag for gode forberedelser og kan gi muligheter for å komme godt i gang med serien.

  • Spillere, trenere, laget og klubben gleder seg over at damelaget skal spille i 3. divisjon denne sesongen

Morten Mortensen, leiar for Florø SK Handball