J18 Lerøy-laget videre til andre kvalifisering /

J18 Lerøy-laget videre til andre kvalifisering, etter en helg i Ullern flerbrukshall med Aker som vertskap.

Da Gjerpen trakk seg for en tid tilbake var det klart at Florø uansett ville gå videre til andre kvalifisering, og de kunne ha lave skuldre. Det endte med tap mot Charlottenlund i en kamp som i det store var jevn og et relativt solid tap mot det antatte topplaget Aker.

Første kamp Charlottenlund – Florø lørdag

Charlottenlund kom best i gang og ledet henholdsvis 6-1 etter 9 minutter og 10-4 etter 14 minutter. Deretter jevnet kampen seg ut og til pause sto det 13-9 til Charlottenlund. Andre omgang ble jevn, men Florøs avstand opp til Charlottenlund forble nesten konstant. Da dommeren blåste i fløyta stod det 23-19 til Charlottenlund.  Ser en kampen under ett så kom en på hæla de første 14 minuttene og var relativt jevne resten av kampen.

Andre kamp Aker – Florø søndag – Dia sin oppsummering

Aker startet som et tordenvær og vårt lag ble tatt litt på sengen. Måltavlen viste 0-7 da vi fikk første målet. Laget kom seg etter hvert, men resten av omgangen var oppad bakke.

Vi fikk en lærdom i håndball på høyt nivå, både i angrep, forsvar, kontring og returløp. Vi møtte spillere med masser av fart og energi. Våre spillere innså at man ikke greier å by topplag opp til dans, hvis man ikke er i toppform.

Aker var flinke med sitt varierende forsvar. Utgangspunktet var 6-0, men de var flinke til å ta høyde og ta spillpunkt på riktig tidspunkt. Og så kom kontringene med en gang. Keeperne var flinke og veldig presise med sine utkast. 8-18 var stillingen til pause.

I 2. omgang kasta vi vekk “unnskyld vi er til”-fenomenet, drog opp ermene og kastet oss uredd ut i kampen. Det ble en helt annen innsats. Forflytning før mottak av ball og besluttsomhet gav god effekt og vi klarte å spille med. Særlig i etablert forsvar var vi flinke og vi presset Aker til flere feilpasninger.

Vi tapte andre omgang 11-15 og sammenlagt 19-33, men innsats og prestasjon var langt bedre.

  • Maren ble kåret til banens beste i begge kampene og det var fullt fortjent!

Aker som vertskap

Aker var vertskap på første kvalifisering og brukte Ullern flerbrukshall denne helgen. De var ute med informasjon til lagene i god tid og laget en egen FB-side der kampene ble streamet, og  som fungerte som en god formidlingsbase for alle deltakerne. Lagene ble tatt imot på en super måte og arrangementet hadde alt det en kunne ønske seg og litt til. Litt kult at Dia fikk en link up med Akers J18 lags «drivkraft» og «superfølger» Kristin Elisabeth Maltau som også er Oslo-Akers største «superfølger»  av Florø SK Handball.

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball

Akers J18 lags «drivkraft» og «superfølger» Kristin Elisabeth Maltau som også er Oslo-Akers største «superfølger»  av Florø SK Handball.

J18 Lerøy og J16 Bring i Sogndal før dei skal fly til Oslo.