,

G16 – Selvfølelse, mot og selvtillit

G16 Bringlaget fikk selvfølelse, mot og selvtillit – tross to tap.

Florø SK Handball sitt G2006/07 G16 Bringlag spilte 1. kvalifisering til Bringserien i Haslumhallen i Oslo søndag mot Haslum og Utleira. Laget knekte koder, brøt barrierer og fikk en fin erfaring som kan brukes som plattform for videre utvikling.

 

Den store forskjellen

Den største forskjellen mellom lagene i dag var at Florø som lag, bare for få uker siden, ikke var praktisk og mentalt trent eller samspilt til en Bringkvalifisering, noe både Haslum og Utleira var.

På forhånd var Haslum sitt G16 det antatt sterkeste laget. Haslum har seniorlag i Eliteserien (Rema 1000-serien) og deres andre lag i 2. divisjon. Samtlige gutter fra Haslum trener fast med deres 2. divisjonslag og noen av dem også med Eliteserielaget. Utleira er en klubb i Trondheim med god rekruttering, som har spilt i jevne i serier i alle år. Seniorlaget deres spilte i 3. divisjon i fjor men rykket ned i 4. divisjon i år. Samtlige av Utleiras spillere har vært en del av seniorlagets treningsgruppe det siste året.

 

Florø – Haslum

Haslum gikk i føringen fra start, men gutta holdt godt følge, så etter halvspilt omgang ledet Haslum bare 4-6. Men de fortsatte og putte og kunne gå til pause med ledelse 9-16, egentlig helg godkjent.

Haslum fortsatte i andre som de hadde sluttet første omgang, så etter knappe 12 minutter ledet de 13-24. Siste halvdel ble tøff og da dommeren blåste for full tid stod det 33-13 til Haslum på tavla.

Dia hadde følgende korte kommentar:

  • Fin kamp, kjempegod første omgang 9-16. Litt tøffere i andre omgang. Men en god opplevelse, alle på banen etc.

Utleira – Florø

Utleira kom godt ut fra start, trøkket på og så seg ikke tilbake. Til pause stod det 21 – 8 til Utleira. Florø var bedre med på notene i andre omgang selv om Utleira økte ledelsen sakte men sikkert. Florø viste at de i perioder kunne spille jevnt med Utleira og det er meget positivt. Kampen endte dog med seier til Utleira 43 – 22.

Dia hadde følgende kommentar:

  • Møtte 3-2-1 forsvar, litt tøft i 1. omgang (8-21), men spilte bedre i 2. omgang. Hadde flere fine angrep, der vi elegant med løp uten ball kom oss i en fin skuddposisjon. Har litt å gå på i forsvar og på keeperplass, men dette kan forbedres.

Lagets beste spiller.

Det ble kåret en lagets beste spiller i hver kamp men resultat som følger:

  • Første kamp: Sander Igland Guddal
  • Andre kamp:  Noah Leander Nybø Trædal

Men gutta smilte og hadde det moro.

Gutta viste i begge kampene at de i perioder kunne spille jevnt med både Haslum og Utleira. Dette gir selvfølelse, mot og selvtillit tross to tak.

De har fått opplevelser og erfaringer som de garantert vil ta med seg videre.

Så BZ (Job Well Done) denne helgen til gutta, trenere, støtt apparat og foreldre – vi er stolte – vær stolte selv også!

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball