Juleturnering med færøysk vri.

Juleturnering med færøysk vri.
Anya og Dia inviterte til juleturnering for jente/damelag og gutte/herrelag med færøysk vri på Florø idrettssenter tirsdag kveld. Selvsagt var det saft, kaffe, mandariner, pepperkaker, tvist og mye annet godt.
Da planla med 30 det ble 50 deltakere 
De hadde tenkt å lage 3, kanskje 4 lag, men her dukket opp 12-15 ferierende håndballspillere, så det ble 5 lag med ca 10 spillere på hvert lag. Her var det en slik gjensynsglede mellom «gamle» venner og etter hvert nye venner at det varmet rundt hjerte. Det vi driver med betyr noe for mange – en viktig påminnelse.
Men det gjaldt ikke bare å score mål
Her var det «Færøyske – Anya/Dia Juleturnering-regler» som gjaldt. Det som skapte både latter, glede og noen ganger fortvilelse, var hvordan mål registert på scoreboard fungerte. Etter en scoring skulle vedkommende til sekretariatet og trille terning. Først var det svært vanskelig å få de til å lande på bordet og ikke på gulvet. Deretter var det resultatet på terningen som ble ført opp på scoreboard. Videre var straffene på åpent mål, men en måtte treffe treverket for at det skulle bli scoring og trilling av terning.
God håndball krydret med artisteri.
Konkurranseinstinktet var der hos alle, det var sikkert – det var mange oppgjør mellom «gamle venner/lagkamerater». Samtidig lå det uhøytidelige i bunnen så her var det mange som turte mer enn ellers og mange fremviste rent artisteri. G99 og J02 utgjorde en stor gruppe av gjestespillere som kanskje mange av våre yngste spillere ikke var så godt kjent med. En av dem sier etterpå om de eldre spillerne:
  • «Mange av dem kunne jo spille meget god håndball», en fin attest.
Søster mot bror
Her var det også en påminnelse om at søsken følger i hverandres fotspor ved at både to og tre fra samme søskenflokk deltok, gjerne på motsatt lag. Både for dem selv, og publikum, ble det nok lagt merke til når disse gikk i harde taklinger med hverandre.
Hvem vant Juleturnering med færøysk vri?
Offisielt ble det gruppe tre med spillere, der alle fikk seg en stor pose «Quality Street» sjokolade til stor glede for vinnerne og en smule misunnelse for de andre.
Men egentlig var alle vinnere denne kvelden – det kunne en se både på smilene og øynene til deltakerne.
Neste er «Romjulscup» 
Juleturnering ble en fin oppkjøring til den tradisjonsrike «Romjulscup». En uhøgtidleg håndballcup for familielag/vennelag/gatelag – og andre grupperingar i alder frå 15 år og oppover. 
Stad og tid: Florø idrettssenter onsdag 28. desember 2022 frå klokka 17:00.
Tusen takk
Tusen takk for en kjekk «Juleturnering med færøysk vri» til Anja og Dia. Det var åpenbart at dette falt i smak hos både deltakere og publikum. Nå har vi gjort det en gang og forhåpentligvis er dette starten på en ny tradisjon.
Da Anja og Dia reiser hjem til Færøyene og Torshavn i dag for å feire Jul og Nyttår med familien er det bare å ønske dem god tur, God Jul og Godt nyttår.
  • Tusen takk for god innsats på juleturneringen og BZ (Job Well Done) til samtlige.

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball