Førde et lite hakk bedre en Florø i gårkveld.

Førde et lite hakk bedre en Florø i kveld.

I går kveld var det «toppoppgjør» i regionserien J16 B03 SF mellom Førde og Florø 2.

 

Regionserien J16 B03 SF

Serien består av 9 lag som, utenom Førde og Florø 2, er: Florø 3 (J14-lag), Stryn, Gloppen, Eid, Jotun, Syril og Sogndal. Det er ingen J15-serie så denne består av en kombinasjon av J15- (Florø) J16-lag. Dette gir en større serie med flere kamper.

 

Toppoppgjøret

Her møttes tabelleder Førde med 14 poeng og 7 seire og tabelltoer Florø  med 10 poeng og 5 seire. Begge hadde vunnet alle sine kamper, men den største forskjellen var at florøjentene var et år yngre enn jentene fra Førde.

 

Første omgang

Begge lag startet forsiktig, men Førde kom best i gang. Det var langt mellom scoringene og etter drøye 10 minutter var stillingen 2 – 2. Det ble kjempet godt både i forsvar og angrep og lagene fulgte hverandre tett og til pause var stillingen 8 – 8.

 

Andre omgang

Førde kom best i gang i andre omgang også, men så jevnet det seg ut og etter ca 10 minutter var stillingen 11 – 11. Lagene fortsatte å følge hverandre tett, men så fikk Førde en luke på 2 mål på stillingen 16 – 14 da det var 5 minutter igjen av kampen. Det ble kjempet hardt og kampen stod og vippet, men Førde fikk de ekstra scoringene på slutten, så da dommeren blåste i fløyta hadde Førde vunnet 19 – 16.

 

Stor inspirasjon tross knepent tap.

Det er selvsagt vanskelig å møte topplaget på deres hjemmebane, spesielt når dette har vunnet alle sine kamper og er 1 år eldre. Men florøjentene kjempet godt, holdt serielederen i hele første og nesten i hele andre omgang.

At kampen ble så jevn gav en stor inspirasjon og tankene om at neste gang, ja, neste gang kan en faktisk vinne.

 

En oppsummering fra treneren – Kjell Hovland

-En jevn og artig kamp. To gode forsvarslag som spiller offensivt i forsvar, gode målvakter i hver ende. Vi sliter litt med å finne løsningen i angrep. Er igjennom en del ganger, men klarer ikke å lure målvakten til Førde. Men vi lærer mye i slike kamper og er egentlig fornøyd. Førde har et veldig fint lag på gang med en del 2006-spillere i spissen. Førde var hakket bedre i dag og vinner nok fortjent. Men vi kjemper, står på og kjenner at vi henger godt med på nivået i toppen av 16-årsserien. To flotte heiagjenger fra Florø og Førde gjorde at dette ble en god opplevelse for begge lag. Så vi takker alle foreldre, besteforeldre og søsken som tok turen og heiet på oss i dag, veldig kjekt.

 

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball