,

Florø 2 tok imot Sogndal fredag kveld /

Sogndal var best i kveld mot Florø 2

Florø 2 tok imot Sogndal i K4 fredag kveld på Florø idrettssenter. Selv om Sogndal var best var det mye positivt for damene til Weronika.

 

Baktepper

Sogndal var meget gode sist sesong og kunne egentlig spilt i 3. div denne sesongen. Lagets gode keeper Sølvi Svidal Skartun måtte på slutten av sesongen operere kneet og så ble noe teknisk rot med den nye og det gikk ikke Sogndal sin vei.

 

Første omgang

Sogndal kjørte på fra start og etter drøye 11 minutter ledet de 8 – 1. Sogndal hadde åpenbart brukt ferien og oppkjøring godt for her var det både fart og effektivitet. Selv om Florø kom noe bedre med i kampen nå, kunne Sogndal gå til pause med ledelse 14 – 6.

 

Andre omgang

Sogndal satte inn et ekstra gir og kjørte på og etter drøye 20 minutter ledet de 28 – 8. Sogndal hadde et jevn og godt lag men Tale Hageli Hallén var i en særstilling med hele 12 scoringer. De siste 10 minuttene av kampen ble faktisk jevn, men Sogndal vant komfortabelt 32 – 12. Antakelig var noe av forskjellen på lagene at Sogndal sin gode keeper Sølvi Svidal Skartun var tilbake mellom stengene bak et godt forsvar.

 

Men det var mye positivt

Selv om det var stor forskjell på lagene så gav Florø aldri opp og kjemper godt helt til siste slutt. Ekstra kjekt var det å se Alice Perdy Borge Kvalsvik på vingen score hele 5 mål. Alice hadde lagt skoene på hylla når hun var ca 15 år men plukket dem frem igjen ut i sesongen i fjor etter  6-7 års pause. Hun hadde godt driv og mange gode skudd på mål. Det var også kjekt å se Emilie Solheim Verhage i florødrakta igjen etter 6-7 år pause også på henne. Det manglet ingenting på fysikken, så når hun får noe mer balltrening vil hun bli en fin styrking av laget.

 

Godt med publikum

Til tross for at dette var eneste kampen i kveld var det godt med publikum i hallen og god stemning på tribunen. Kjekt å se at unge og noen eldre stiller opp og får arrangementet til å flyte både med kiosk, billetter og sekretariat.

 

Tusen takk

Tusen takk til Sogndal for en god kamp og god tur hjem. Dette laget har et klart mål – bli seriemester, vinne kvalifiseringen og rykke opp til 3. divisjon. Men stor takk til Florø 2, fin innsats og som en av spillerne sa etter kampen, nå kan det bare gå oppover. Stor takk også til publikum og støttet rundt laget for å lage en fin ramme rundt arrangementet.

  • BZ (Job Well Done) til samtlige for en kjekk serieåpning – vi gleder oss til fortsettelsen.

Morten Mortensen, leiar for Florø SK Handball

Alle bilete er beskytta av loven om opphavsrett.