,

Romjulscup 2022 – en suksess

Romjulscup 2022 – en suksess
Hele 6 lag med en kombinasjon av herre, dame og blanda/familie lag stilte på årets Romjulscup 2022 på Florø idrettssenter onsdag 28. desember.
Det ble spilt i en åpen klasse – alle mot alle, så samtlige lag fikk 5 kamper hver før de to beste møttes i finalen. Det ble et tett program fra kl 17:00 til finalen var ferdig ca kl 23:00.

G06 -J06 gruppa samt dommere
G06-J06 gruppa samt dommere tok ansvaret for hele arrangementet fra planlegging og gjennomføring med alle de detaljene som seg hør og bør på en romjulscup.

6 lag med 10 spillere pr lag
60 spillere var i sving og etter en grov vurdering var ca 15 av disse aktive i klubben i dag. De resterende, ca 45, var en kombinasjon av spillere som har tatt seg en «pause» og ex-spillere hjemme på ferie.

Det varmet
Det varmet å se spillere som kanskje ikke hadde spilt håndball på ca 8 – 10 år plukke opp ballen, finne plassen på laget og vise gode håndballferdigheter. Det varmet å se så mange som ikke bor i Florø, komme hjem til jul og finne sammen med gamle og nye venner i «håndballen». Det varmet å se så mange spillere som har fortsatt å spille håndball og utviklet seg i andre klubber, etter at de har reist fra Florø.
• Det viser at den innsatsen spillere, dommere, trenere og foreldre har lagt ned i klubben over tid har satt spor, har stor verdi og representerer et godt miljø som vi kontinuerlig må hegne om.

Full rulle på tribunen
Det var full rulle på tribunen med yngre spillere med trommer og horn – veldig positivt. Videre var det mange foreldre og spillere som har en liten «pause», som heiet på lagene og kanskje angret på at de ikke hadde meldt seg på selv. Rotasjon av spillere fra kamp på banen til tribunen skapte også en egen positiv dynamikk.

En finale som ventet
Etter 15 kamper var det klar for en finale mellom et lag med en kjerne av G03 spillere «Pupper Å Pils» og et lag med en kjerne av G99 spillere «Regjerende Mestre X 5». Det ble en fartsfylt kamp i 2 x 10 minutter med stor innsats.
Der fikk en se gode finter, gode skudd, gamle og nye trekk, mye humor og et ønske om å vinne. At det skulle bli disse to lagene i finalen ble etter hvert som ventet. At det til slutt var G99-gjengen «Regjerende Mestre X 5» som vann, var kanskje også som ventet da laget hadde en stor andel av aktive håndballspillere. Hadde spillerne på disse to lagene bodd og spilt for Florø ville vi kanskje hatt herrelag i 2, 3 og 4 div. Vi kan være stolte over klubben har gitt dem et grunnlag for å holde på med håndball i andre klubber og på høyt nivå.

Romjulscup 2023
Romjulscup 2022 ble en suksess, der det kjekkeste av alt var alle de som eten plukket opp igjen ballen ette gammelt eller alle de som bor borte og kom hjem for å feire jul og delta på romjulsup.
Allerede tidlig i turneringen ble det snakket om Romjulscup 2023 og eventuelle justeringer av opplegget med hensyn til å kunne få enda flere lag med. Selvsagt skal det bli Romjulscup i 2023, det er en viktig tradisjon som bygger klubb.

• Så tusen takk til G06, J06, dommere, deltakere og publikum for å ha gjort «Romjulscup 2022 til en suksess».

BZ (Job Well Done) til dere samtlige og velkommen tilbake på Romjulscup 2023.

Morten Mortensen, leiar Florø SK Handball

Foto: Lene Kroppan og Morten Mortensen